Partnerség

2024.02.16. 10:12

Folytatódott a programsorozat

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia folytatta társadalmi szerepvállalásról szóló programsorozatát, amelyben két hétig a biztonságos internethasználaton volt a hangsúly. A Békéscsabai Rendőrkapitánysággal partnerségben Szilágyi Ilona r. százados, bűnmegelőzési előadó tartott előadást a korosztályos labdarúgóknak. A szakember a kétnapos előadássorozat első alkalmán az U13-es és U14-es csapatokkal beszélgetett, ahol elsősorban az internetes zaklatás, bántalmazás témakörét járta körül. 

Bakulya Mihály

Felvilágosító előadás

Forrás: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia

Szilágyi Ilona r. százados kiemelte, az idegen szóval bullyingnak nevezett jelenség komoly problémát jelent ennek a korosztálynak is, ezért fontos, hogy megismerjék az internetes zaklatásra adható válaszokat és megoldásokat.  

– A tapasztalat azt mutatja, hogy a fiatalok nem szeretnek szólni, beszélni ezekről a zaklatásokról, a bántalmazást elviselő fél nem mer segítséget kérni. Ezen az előadáson a résztvevők néhány gondolatban segítséget kaptak ahhoz, hogyan álljanak a mellé, hogyan támogassák azt, akit bántottak – tette hozzá.  

Az előadássorozat második állomásán az U15-ös és az U16-os keretek tagjai ültek a székekbe, hogy a rendőrség előadóját komolyabb témában is meghallgassák. Szó esett a személyiségi jogokról és az intim képek megosztásáról, azok büntetőjogi következményéről. 

 Szilágyi Ilona r. százados, bűnmegelőzési előadó tartott előadást 

A korosztályos játékosok emellett mindkét napon útmutatást kaptak a bizalmas információk kezeléséhez, tanácsokat hallhattak az internetes csalások megelőzéséhez és megtudhatták, milyen lehetőségeik vannak arra, hogy segítséget kérjenek.  

Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője kiemelte, az akadémia társadalmi szerepvállalási programjában kiemelt szerepet kap az, hogy az egyesületnél nevelkedő fiatalok a futballon kívül is kapjanak olyan értékeket, támpontokat, amelyek segíti őket abban, hogy eligazodjanak a világban, ezeken az információkon keresztül pedig pozitívan befolyásolhatják a jellemfejlődésüket.   

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és a Békéscsabai Rendőrkapitányság továbbra is együttműködik, folytatják a programsorozatot, amelyben a kisebb korosztályokat is meg kívánják szólítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában