Röplabda

2024.01.25. 11:40

Újra a Mladost lesz a Békéscsaba ellenfele

Az előző évhez hasonlóan idén is a horvát HAOK Mladost Zagreb együttesével találkozik a Swietelsky-Békéscsaba a női csapata a Közép-európai Liga elődöntőjében.

Gajdács Pál

Szerda este a Branik Maribor legyőzte hazai pályán a Mladost Zagrebet, amivel befejeződött a KEL alapszakasza, egyúttal kialakult az elődöntők párosítása.

Az már korábban eldőlt, hogy mely négy csapat lesz ott a sorozat Final Fourjában, a párosítás viszont még nem volt kőbe vésve. Mivel a Békéscsaba kikapott Linzben, a Mladost pedig Mariborban, miközben a Calcit Kamnik legyőzte a Dinamo Zagrebet, így a szlovén Kamnik végzett az élen 12 ponttal, megelőzve a Mladost (9 pont, 1,67-es szettarány) és a Békéscsaba (9, 1,57), valamint a Nova KBM Branik Maribor (9, 1,43) együttesét. Az 5. helyen a 3 pontos OK Dinamo Zagreb (0,25), a hatodikon az Oberbank Steelvolleys Linz-Steg (3, 0,23) végzett.

Az előző kiírásban a Csaba végzett a 2., a Mladost a 3. helyen. Megismétlődnek a tavalyi párharcok: a BRSE a horvátokkal csap össze a fináléért, a másik ágon pedig szlovén házi párbaj lesz. 

Idén Final Fourt rendeznek, azaz az elődöntő csupán egy meccsen dől el, ráadásul másnap már a fináléra is sor kerül. A négyes döntő időpontja: március 2-3., a helyszín viszont még kérdéses, erre a pályázatot február 5-ig lehet benyújtani a regionális szövetségnek, a MEVZA-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában