Labdarúgás

2024.01.04. 09:55

Tavaszra is átmentenék az őszi hozzáállást Körösladányban

Az előző évi remek szereplést is überelte a körösladányi csapat az NB III.-as bajnokságban. A sárréti gárda túl a pontvadászat félidején, olyan patinás társaságában áll a Dél-keleti csoport dobogóján, mint az Előre FC vagy az Erzsébeti SMTK, maga mögött tudva a lehetőségek tekintetében előtte járó Hódmezővásárhelyt, Szolnokot, vagy éppen a Pest vármegyei riválisokat. A kék-fehér alakulat őszi szereplését Ekker Attila vezetőedzővel tettük „boncasztalra”.

Bakulya Mihály

Talpalló Norberték a Gyirmót elleni kupamérkőzésen közel jártak a továbbjutáshoz

Fotó: Erdős Csaba

– Mi volt az előzetes elvárás a csapattal szemben, miként konstatálják ennek fényében a szereplést? Mik voltak a buktatók, esetleges pozitívumok?
– Ha röviden kell értékelnem, akkor annyit mondhatok, hogy a körülményekhez képest elégedett vagyok az elért eredménnyel. Bővebben kibontva a témát, az elnökség részéről egy stabil harmadosztályú csapat építése fogalmazódott meg, amit mi szerettünk volna túlszárnyalni. Ezért is ültem le beszélni a vezetőkkel, és már akkor jeleztem feléjük, hogy azt szeretném, ha egy olyan keretet tudnánk kialakítani, amely képes felülmúlni az előző évi sikeres eredményt. Persze ennek érdekében szükség volt arra is, hogy a játékosok, illetve a stáb tagjai ugyanazzal az elhivatottsággal álljanak hozzá az ügyhöz.
– A kérésnek megfelelően az elnökségnek gyakorlatilag sikerült egyben tartania a csapatot…
– Úgy gondolom, hogy még erősödtünk is, mind a keretet, mind a szakmai stábot illetően. Egyenlőre azonban csak fél távnál vagyunk, vagyis rengeteget kell még tennünk azért, hogy a pillanatnyi pozíciót megtartsuk, esetleg javítsunk azon. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy az eddigi pozitív feszességgel, tisztelettel tudjon együtt dolgozni az egyesület minden egyes tagja.
– Melyek voltak az évad legemlékezetesebb pillanatai, sarkalatos pontjai?
– Nagy érdeklődéssel vártuk az átszervezett bajnokságot. Tisztában voltunk vele, hogy a céljaink megvalósítása érdekében végig koncentráltan kell játszanunk. Nagy győzni akarással álltunk bele az első bajnoki mérkőzésekbe, aminek a vége elég sok piros lappal járó szezonkezdet lett. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, így eredményesen átvészeltük a nehéz időszakot. Ez komoly erőfeszítést igényelt mentálisan és szakmailag, a játékosok számára pedig fizikailag is megterhelő volt, mivel a meghatározó játékosaink eltiltása mellett több sérültünk is volt. Ennek tükrében felértékelődött jó pár győzelmünk a szezon során, de ezek jótékony hatásaként folyamatosan az élbolyhoz tudtunk tartozni. A csapat becsülettel helyt állt a Magyar Kupában is, ahol csak büntetőpárbajban maradt alul az NB II.-es Gyirmóttal szemben, ezzel emelt fővel búcsúzott a sorozattól.
– Milyennek tartja a bajnokságot szakmailag, akár a tavalyihoz is viszonyítva?
– Ami feltűnt, hogy lényegesen kiegyenlítettebb a mezőny. Senki nem mehet biztosra senki ellen, sok esetben apróságokon múlik egy-egy siker. Ezért is fontos, hogy hétről hétre precízen készüljünk, jó fizikai állapotban és sikerre éhesen álljunk bele minden egyes mérkőzésbe.
– Mikor jár le a téli szabadság?
– A pihenő január 10-ig tart, utána futó programokat kapnak a játékosok. Január 22-től már egy hathetes felkészülési időt fogunk együtt tölteni az első bajnoki mérkőzésig.
– Terveznek-e változtatásokat a keret összetételében?
– Nagy részben elégedettek vagyunk a keretet alkotó játékosokkal. Reményeink szerint egészségesen kezdik el a felkészülést, ami önmagában erősítés lenne az őszhöz képest. Viszont több labdarúgónk után is érdeklődnek, akiknek az átigazolása a fejlődésüket szolgálja. Ezt az egyesület is támogatja, amennyiben minőségben megfelelően tudjuk pótolni őket. Tehát változások lesznek a keretben, mi továbbra is az elveinket szem előtt tartva próbálunk igazolni, amit a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldani, bár tudjuk, hogy ezt a téli átadási időszakban hatványozottan nehéz megoldani. Igyekszünk viharsarki kötődésű játékosokkal egy nézők számára vonzó, továbbra is eredményes csapattal dolgozni.

Házi góllövőlista

7 gólos: Wéber László
5 gólos: Czirok József, Rajsli Tamás, Talpalló Norbert Lajos
4 gólos: Raducu Constantin Sorin
3 gólos: Malkócs Marcell Milán, Pusztai András
1 gólos: Csicsely János, Farkas János, Jánovszki László, Krajcsó Krisztián, Papp Zsolt, Sztankó László Márk, Zelenyánszki László
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában