Kézilabda - NB II.

2024.01.26. 15:18

Szűk kerettel játszottak ősszel

Álomrajtot vett ősszel a Kondorosi KK férfi kézilabda-csapata az NB II.-es bajnokság H jelű csoportjában, amely az első körben hazai pályán 32–31-re legyőzte az OTP Bank-Pick Szeged „hármas” számú csapatát, majd a második fordulóban idegenben 30–29-re az Optimum Solar-Békési FKC U21-es együttesét.

Gajdács Pál

Kondorosi KK

Ezután sokáig nem termett babér a csapatnak, majd a 7. fordulóban Kondoroson sikerült 39–25-re legyőzni a rivális Berettyó MSE-t. Az őszi zárásig a további négy mérkőzésen már nem szerzett pontot a csapat, amely a nyolccsapatos csoportban a hatodik helyet foglalja el.

– Nehéz őszön vagyunk – tekintett vissza Kósa Balázs, a Kondorosi KK edzője. – Szűk a keretünk, amelyből két kulcsember, Bögre Tamás és Padla József már nagyon korán kiesett sérülés miatt, utóbbira várhatóan tavasszal sem számíthatunk. Kettősüket nem tudtuk pótolni, így azt gondolom, hogy erőn felül teljesítettünk, velük valószínűleg három-négy ponttal többel rendelkeznénk. Azt hiszem, hogy reális a helyezésünk. A bajnokság kezdetén a bennmaradást céloztuk meg, és ez a terv tavaszra sem változik meg.

Kósa Balázs a mérkőzésekre rátérve megjegyezte, hogy a szegediek elleni diadal nagy bravúr, mint ahogy a békési is.

– A Berettyó elleni győzelmünk azért fontos, mert ezt a két pontot visszük tovább az alsóházi rájátszásra. Velük még az alapszakasz hátralévő három fordulójában találkozunk, s ha azt a meccset is megnyerjük, akkor fontos lépést tehetünk a céljaink elérése felé – fűzte hozzá a kondorosiak edzője, aki az őszi eredménnyel nem feltétlenül elégedett, tavasszal az összesen kilenc mérkőzésen feltétlenül javítani szeretnének.

A felkészülést már elkezdték, ugyanazzal a játékosállománnyal, amelyik ősszel is a pályán szerepelt.

– Bár nyitott szemmel járunk, hátha valakivel erősíteni tudunk, de a jelek szerint nem lesz új igazolás, és távozóról sem tudok. A február 18-ai rajtig még tervezünk egy-két felkészülési mérkőzést. A hangulat rendben van, a közösségünk jó és összetartó, ami tavasszal is nagy erősségünk lehet – mondta a korábban Orosházán kézilabdázó szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában