Röplabda

2024.01.31. 20:39

Swietelsky-Békéscsaba: meccsözön a bajnokságban és a kupában

Több kulcsmérkőzés is vár februárban a Swietelsky-Békéscsaba női csapatára.

Gajdács Pál

Februárban sem fog unatkozni a BRSE

Forrás: BRSE

Először február 3-án, szombat délután 16 órától a kétszeres címvédő, a Bajnokok Ligájában klubtörténeti győzelmet arató és ezzel a CEV-kupába továbbjutó Vasas Óbudához látogat az együttes. Az itthon veretlen fővárosiak már biztosan alapszakasz-elsőként végeznek, hiszen eddig csak egy pontot veszítettek az Extraligában (éppen a Csaba ellen). A viharsarkiak számára nagy téttel bír a találkozó, ugyanis szeretnének odaérni a második helyre, hogy másodikként választhassanak ellenfelet a rájátszás első körére. Ehhez viszont a papírforma alapján pontra vagy pontokra lesz szükségük, ugyanis a jelenleg 2-2 egységgel mögöttük tanyázó MÁV Előre a Fatum-Nyíregyházához látogat, míg a Kaposvár a DVTK-t fogadja, és előfordulhat, hogy adott esetben a 3. vagy a 4. pozícióba is visszacsúszhatnak.

Kevesebb mint egy héttel később már a Magyar Kupában léphet egyet a finálé felé a Békéscsaba, ahol a Fatum-Nyíregyháza lesz az ellenfél. Február 9-én idegenben kezdik a párharcot, míg a visszavágót február 14-én játsszák a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Az lesz az első, de nem az utolsó hazai fellépése a csapatnak februárban. 

A hónap második felében ugyanis kezdődik az Extraliga rájátszása, és bár az utolsó alapszakasz-fordulóig nem derül fény a kiemelésekre, az már eldőlt, hogy a rájátszás első körében pályaelőnyt élvezhet a BRSE. 

– A Magyar Röplabda Szövetség hivatalos versenykiírásának értelmében a negyeddöntő első három összecsapására még februárban sor kerül – ezek közül kettőt is a Viharsarokban rendeznek meg –, pontos dátumról viszont csak azután beszélhetünk, hogy megvan az ellenfelünk és meg is állapodtunk velük az időpontokról – írta hivatalos honlapján a csabai röplabda klub. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában