Röplabda

2024.01.05. 10:26

Rögtön rangadóval kezdi az évet a Swietelsky-Békéscsaba

Sok pihenőt nem engedélyez a sűrű versenynaptár a női röplabda-csapatoknak, így a Swietelsky-Békéscsabának sem, hiszen egy hét után – már az új esztendőben – szombaton ismét pályára kell lépnie, méghozzá az UTE-meccs után ismét idegenben, a székesfehérvári MÁV Előre Foxconn vendégeként.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Az Extraligában már csak négy forduló van hátra az alapszakaszból, a Swietelsky-Békéscsaba jelenleg a tabella második pozícióját foglalja el. A bajnokságban veretlen, mindössze egy pontot (éppen a Békéscsaba ellen) veszítő 29 egységgel bíró Vasas Óbuda mögött óriási a harc: a Békéscsaba 22, a MÁV Előre 19, a harmadik Kaposvár 18, míg a somogyi csapatot követő Fatum-Nyíregyháza 17 pontot szedett össze eddig.

Szombaton nagy lépést tehet a viharsarki csapat a 2. hely megerősítéséért, ugyanis éppen a MÁV Előréhez látogat (a folytatásban azután jön két hazai bajnoki a DVTK, majd a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen, az alapszakaszt pedig február 3-án a Folyondár utcában, a Vasas otthonában zárják).

A két gárda éppen egy hónappal ezelőtt csapott össze utoljára egymással, a halasztott békéscsabai ütközetet két szorosabb és egy könnyebb szett után a Békés vármegyei együttes nyerte. Hasonló eredménnyel abszolút elégedettek lennének Békéscsabán, ám várhatóan a decemberinél sokkal nagyobb ellenállásra kell számítaniuk Molcsányi Ritáéknak.

A fehérváriakat kellően felpaprikázhatta az év utolsó napján elszenvedett kaposvári pofon, amire nem számított a lengyel Lukasz Przybylak által irányított Fejér vármegyei gárda. Mivel nem mondtak le az alapszakaszban még megszerezhető második helyről, így természetes, hogy az egyik legnagyobb riválissal szemben szeretnék a pontokat (ha lehetséges, mindhármat) megszerezni.

A MÁV Előrében két régi ismerős is szerepel, a majd 10 éves légiós élet után tavaly hazatérő, csabai nevelőegyesületétől 2014-ben távozó 30 éves szélső ütő, Pallag Ágnes, és a békéscsabai aranycsapat egykori kedvence, a játékot tavaly újrakezdő feladó, Király-Tálas Zsuzsanna. Együttesükben öt külföldi játékos szerepel, a 25 éves lengyel feladó, Agata Michalewicz, az amerikai feladóátló Maia Dvoracek (24), a horvát szélső ütő Josipa Markovic (22), a Dominikai Köztársaságban született szélső ütő, Massiel Matos (25), valamint a svéd center, Linda Andersson (25).

Bár legutóbb Kaposváron csak a 14 pontig jutó Dvoracek játszott jól, szombaton mindannyiuktól többet vár el edzőjük és a közönségük is. A Békéscsaba csak akkor nyerhet, ha a megfelelően agresszívan és koncentráltan röplabdázik. A csabaiaknak nagy érvágás, hogy az UTE ellen bokasérülést szenvedő belga Dominika Strumilo még nem lesz hadra fogható.

A 18 órakor kezdődő mérkőzés első játékvezetője Adler László lesz, akinek Varjasi Melinda segíti a munkáját. A találkozó a Hunvolley TV-n élőben is követhető lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában