Atlétika

2024.01.15. 15:24

Oláh Barbara megsérült, nem indul Antalyában

Kevesebb, mint 150 nap van még hátra a római szabadtéri Európa-bajnokságig, melyen (a párizsi ötkarikás játékok mellett) a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kétszeres olimpikon gyaloglója, Oláh Barbara is szeretne elindulni. A 30 éves sportoló december végén, január elején a szicíliai Cataniában edzőtáborozott férje és edzője Oláh Tamás irányítása mellett, méghozzá a várt jó időjárási körülmények között, 18-20 fokos melegben. A tábor jól sikerült, a munka pedig itthon folytatódott tovább, egészen a múlt hét végéig.

Gajdács Pál

Oláh Barbara olimpikon gyalogló

Fotó: Imre György

– Sajnos Barbarának kiújult a tavalyi térdsérülése – közölte a kellemetlen hírt Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC vezetőedzője. – A térdében egy ciszta található, de a pontos diagnózist még nem tudjuk, vizsgálatok várnak rá, reméljük nem kell túl sokat kihagynia. Szombaton a törökországi Antalyában rendezendő bronzfokozatú versenyen indult volna, de sérülése miatt le kellett mondanunk az utat. Vélhetően értékes világranglista pontoktól eset el.

A békéscsabaiak dobók közül az utánpótlás válogatott Baukó Petra és Csizmazia Áron ugyanakkor egészséges, a tervek szerint mindketten dobókörbe lépnek a szombaton Nyíregyházán sorra kerülő nyílt fedett pályás versenyen, ami a közelgő fedett országos bajnokságra készíti fel a sportolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában