Súlyemelés

2024.01.11. 14:21

Mitykó: három-három jó fogás a felmérőn

Szakításban és lökésben is 3-3 jó fogást mutatott be Mitykó Veronika szerdán, a budapesti súlyemelő edzőközpontban megtartott év eleji felmérőn, melyet bírók előtt, a súlyemelő szabályok szerint tartottak meg. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE válogatottja 96 kilót szakított és 108-at lökött, amivel edzője, Bökfi János is elégedett volt.

Gajdács Pál

Mitykó Veronika elégedett lehet a felmérő után

Fotó: Für Henrik-archív

– A harmadik fogásra könnyedén teljesítette a penzumot, nem is mentünk tovább. Az is eldőlt, hogy Veronikát a 87 kilogrammos súlycsoportban nevezzük az Európa-bajnokságra. Öt héttel vagyunk a szófiai kontinensviadal előtt, amit az utolsó előtti kvalifikációs lehetőség a párizsi olimpiára – mondta a tapasztalt szakember. – A következő Eb előtti utolsó felmérőn 100 és 110 kilogramm a cél, a bolgár fővárosban pedig szakításban 104, lökésben 118 kg-ot kellene elérni, vagyis összetettben 220 fölé lenne muszáj jutni, s ebben az esetben a négy riválisa közül kettőt megelőzhet.

Bökfi János elmondta, hogy Veronika a tavalyi Eb-n egy szolidabb mezőnyben ötödik lett, most erősebb riválisokra számítanak, s az A-csoportba és ott az első nyolcba kerülést célozták meg.

– Az Európa-bajnokság után még egy lehetőség marad az olimpiai kvalifikációra, amit áprilisban a thaiföldi Phuketben rendeznek majd meg – tekintett előre a békéscsabai edző. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában