Kézilabda

2024.01.23. 08:48

Nagy bravúrok és tanulságos mérkőzéseket vívtak az újkígyósiak

Elégedettek lehetnek a Felföldi István SE-Újkígyós férfi csapatának háza táján az őszi felvonást követően, hiszen nagyon jó esélyeket táplálnak az NB II.-es felsőházi rájátszásba jutást illetően. Az új lebonyolítási rendszerben 11 fordulót követően a H jelű csoport 4. helyén állnak öt-öt győzelemmel és vereséggel és egy döntetlennel.

Gajdács Pál

Két pontra a felsőháztól

Forrás: Shutterstock

Az újkígyósi gárdának az alapszakaszból hátralévő három mérkőzésen két pontot kell begyűjtenie a biztos felsőházi tagsághoz a tavaszi rájátszásban. Az előzetes elvárásoknak megfelelően a korábbi két szezonnal összevetve előrelépett a csapat.

– Valójában inkább „jobb” szezont zártunk, hiszen maradt pár pont az őszi meccsekben, sajnos éppen hazai pályán maradtunk el kissé a várttól – mondta Szabó Zsolt vezető edző. – A külföldre távozó Masa Miklós és a sérült Ivanics Gergely kiválása a védelem tengelyéből sok problémát okozott, néhány meccsen a tapasztalt és dinamikus hármas védők hiányában nehezen találtuk a védekezés ritmusát, ez a kapott gólok számában is megmutatkozott. Az a célunk, hogy diktáljuk a tempót, többször is gólgazdag mérkőzéseket hozott javunkra. Ugyanakkor a sorsolás ritmustalansága nyomott hagyott a játékunkon, de ezzel minden csapatnak meg kellett küzdenie.

Szabó Zsolt elmondta, hogy otthon jól kezdtek a tavalyi bronzérmes Makó ellen (28–28), kevés hiányzott a bravúrhoz. A folytatásban a két fiatal, lendületes csapat, a Pick Szeged III. (41–37) és a Békési FKC U21 (36–29) ellen is magabiztosan győztek idegenben.

– Ezen a két találkozón összeállt a védekezés, jól működött a támadójáték – folytatta a tréner. – A negyedik forduló előtti egy hét szünetből viszont nem jöttünk ki jól, hazai pályán a CSIKO ellen már nem voltunk lendületesek, és a jó egyéni teljesítmények is elmaradtak, így 29–25-re kikaptunk. Ezután újabb két gólgazdag mérkőzésen állva hagytuk a Kondorost és a Berettyót, előbbit 44–29-re, utóbbit 46–33-ra vertük. Az utolsó öt fordulóban viszont csak egyszer sikerült nyernünk, ami csalódás számunkra. Sajnos volt, amikor nem rajtunk múlt, így a Szeged ellen hazai pályán, a Mezőtúr elleni hazai vereség különösen fájó volt, de mindenekelőtt tanulságos.

Branyiczki György a szezon közben a több játéklehetőség reményében eligazolt, a télen viszont nem érkezett új játékos. – Január elején már megkezdtük a felkészülést. Heti háromszor van összetartás, sőt a békési fiatalok ellen már egy edzőmérkőzést is lejátszottunk, amit később több is követ.

 A Mezőtúrtól az alapszakasz utolsó fordulójában pontot, pontokat szeretnénk rabolni, hogy minél többet vihessünk magunkkal a felsőházi rájátszásba. Mindenképpen a felsőház a cél, ahol szeretnénk megméretni magunkat. Ezeken a mérkőzéseken eredménytől függetlenül nagyon sokat fejlődhetünk. Felszabadult, ugyanakkor fegyelmezett játékot várok a csapattól, ez a kulcsa az eredményességnek, a egyénileg játékosok és csapat fejlődésének is – zárta mondandóját Szabó Zsolt, aki köszönetet mondott a szurkolóknak a támogatásért.

 

Archív fotó: Für Henrik

A fehér mezes újkígyósiak az egyik bravúrt Békésen érték el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában