Vívás

2023.12.19. 12:17

Orosházi érmek az országos diákolimpiáról

Gajdács Pál

VII. Országos Sulivívó Találkozó és diákolimpia

Forrás: Beküldött szerző

Négy napon keresztül zajlott a budapesti BOK csarnokban a VII. Országos Sulivívó Találkozó és diákolimpia. Az eseményen közel háromezren vettek részt. Két kategóriában, hat fegyvernemben, hat korosztályban, egyéniben és csapatban több mint száz versenyszámban avattak bajnokot. Mindez 108 eredményhirdetéssel járt együtt, amihez 432 kupa, és 864 érem párosult. A legfiatalabbaknak megtartott tudáspróbán közel ezren vettek részt.

Az orosházi Zsoldos Péter Vívó Egyesületben vívó pengeforgatók közül iskoláikat képviselve sokan léptek pástra.

Bálint Anna (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium) a B kategóriában a IV. korcsoportban remekelt és végül a negyedik helyen zárt. Jól szerepelt Perity Korvin is, aki az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola kardozójaként az A kategóriában a III. korcsoportban vívott és lett nyolcadik.

A Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói is szépen szerepeltek. A női kardozók B kategóriájában Balog Zsófi jutott a legtovább, aki a dobogó második fokára léphetett fel.

További jobb mezőhegyesi eredmények: 3. Rómer Nóra, 3. Szücs Ildikó, 7. Javora Gréta, 8. Varga Emma, 9. Molnár-Farkas Luca, 10. Nagy Kamor, 11. Palócz Júlia. A mezőhegyesi diákokat Perity Endre készítette fel.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói – Báthori Adél, Kovács Gréta, Serfőző Bence, Szász Tamás – a legfiatalabbaknak tartott tudáspróbán adtak számot képességeikről. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában