Eurokegel

2023.12.21. 12:00

Gerendási győztes Gyomaendrődön

A gerendási Nikora Norbert sikerével zárult Gyomaendrődön a Társaság a Nemzetközi Bábus Biliárdért szervezet által megrendezett hétvégi II. Eurokegel Nagydíj.

Bakulya Mihály

A gyomaendrődi verseny díjazott biliárdosai

A Holler Szálloda külön termében négy asztalon lebonyolított viadal a megszokott vigaszágas rendszerben zajlott. A házigazdák olyan kiváló új versenyzőket köszönhettek a mezőnyben, mint Farsang János, Klein Tamás, Nikora Norbert, vagy Ungor István. A főág döntőjében két kiváló, a versenynapon több remek játékost legyőző fiatal, Kiss László és Nikora Norbert mérte össze tudását. A két nyert szettig tartó mérkőzés első etapjában igen szoros küzdelem alakult ki, amit Nikora egy remek lökéssel fordított a maga javára. A második felvonásban, kihasználva lélektani előnyét ismét a gerendási biliárdos érte el a szükséges, győzelmet jelentő 100 pontot, így biztosítva helyét a torna fináléjában. 

Kiss László–Nikora Norbert 0:2

A vigaszágról feljutó, szintén  fiatal Pardi Rolandnak így Kiss Lászlóval kellett megküzdenie a döntőbe jutásét. Az első szettben a vásárhelyi már 50 ponttal is vezetett, amit a végére Kiss ledolgozott, de a végjátékban Pardinak lehetősége volt megszerezni a vezetést, amit magabiztosan ki is használt. A második felvonásban fej-fej mellett haladtak a játékosok, a végjátékban Kiss minimális előnyre tett szert, amit kiváló játékkal megőrzött a szett végéig. A döntő játék rendkívüli izgalmakat tartogatott, az eredményjelzőn 80:80-nál még egyenlő állás volt látható. Ezután viszont a berényi biliárdos két karambol találattal, meglepően gyorsan lezárta a döntő szettet.

Pardi Roland–Kiss László 1:2  

A döntőben tehát megadatott Kiss számára a visszavágás. Igen szoros szettel kezdtek a felek, amit egy maximális, 16 pontos lökés után Nikora egy remek gurítással zárt le. Már szinte megszokottan izgalmas játék következett, amelyben 94:90-es Nikora-vezetésnél Kiss Lászlónak esélye volt az egyenlítésre, de nem sikerült kihasználnia, ezután pedig egész nap kiegyensúlyozott játékot nyújtó Nikora Norbert már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Nikora Norbert–Kiss László 2:0

Végeredmény: 1. Nikora Norbert (Gerendás), 2. Kiss László (Mezőberény), 3. Pardi Roland (Szentes), 4. Turi Zoltán (Békés), 5-6. Filadelfi Mihály (Békéscsaba), Farsang János (Gyula).

A TNBB ranglista állása: 1. Tomka Lajos (Békéscsaba), 2. Filadelfi Mihály, 3. Nikora Norbert.

Az eurokegelesekre január 26-27. között a csehországi Brnoban vár nemzetközi erőpróba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában