Labdarúgás

2023.12.07. 12:05

Cegléden tovább emelik a lécet

Mint arról már beszámoltunk, Békés vármegye csapata a regionális selejtezőből először jutott el a négyes döntőig az MLSZ által kiírt területi amatőr-válogatottak országos nagypályás tornáján. Az elmúlt hétvégi gyulai siker újabb hétre tolta ki az érintett játékosok és stábtagok idényét, de ezt aligha bánja bárki is, hiszen ezáltal újabb sportsikerek és élmények várnak a srácokra.

Bakulya Mihály

Cegléden is az a a fajta mentalitás kell, mint szombaton a címvédő Pest vármegyei gárda ellen. Fotó: Kiss Zoltán

Szombaton és vasárnap Cegléden ad randevút egymásnak a négy selejtezőtorna győztese. Időrendben a mieink Borsod-Abaúj-Zemplénnel kezdik az elődöntőket, majd Győr-Moson-Sopron és Baranya csap össze a másnapi döntős helyért. A riválisok közül Baranya tűnik a legrutinosabbnak, amely két éve a fináléban maradt alul Pesttel szemben, de ott volt a 2019-es győri „final four-ban” is. Persze az nyilvánvaló, hogy valamennyi résztvevő a végső győzelemért száll majd csatába, és ez alól nem kivétel a viharsarki gárda sem. A regionális selejtezőkből az országos négyes döntőbe jutó csapatok keretei tetszés szerint módosíthatók, de mint azt Buza Barnabás szakvezetőtől megtudtuk, az esetünkben nem kellett ezzel élni.

– A hét elején még volt néhány hátráltató körülmény a végleges névsort illetően, de mára összeállt a huszonkét tagú gárda. Burai Dávid kivételével szerencsére az akadályoztatott játékosok mindegyike velünk tud tartani, a helyét pedig Nagy Sándor veszi át, aki a gyulai szerepvállalását sérülés miatt kényszerült lemondani. Eredményesség tekintetében már most megugrottuk azt a szintet, amit kevesen gondoltak volna, de próbáljuk tovább emelni a lécet. Nagyon motiváltak voltak a játékosaink, ami azt jelzi, hogy jó alanyokat választottuk ki. Ha ez jellemez majd bennünket Cegléden, és persze a szerencse is mellénk áll, akkor lehet esélyünk a végső győzelemre – nyilatkozta Buza Barnabás, a vármegyei válogatott szövetségi edzője.

A csapat már pénteken délután útra kel, az éjszakát a közeli Tápiószentmártonon tölti, onnan utazik a szombati elődöntőre. A meccs után pedig a főváros felé veszi az irányt, az MLSZ által biztosított központi szálláshelyre, ott regenerálódnak majd a labdarúgók a vasárnapi kihívásra.

Fontos változást jelent a csapatok életében, hogy ezúttal csak napi egy-egy meccset kell lejátszaniuk, igaz azok most már normál játékidejűek, azaz 90 percig tartanak.

A torna programja

Szombat, 11.00: Békés–Borsod-Abaúj-Zemplén; 14.30: Győr-Moson-Sopron–Baranya.

Vasárnap, 11.00: mérkőzés a 3. helyért; 14.30: döntő

A vármegyei keret

Kapusok: Lévai Balázs (Nagyszénás SE), Salka Olivér Zsolt (Orosházi MTK-ULE)

Védők: Nagy Sándor (Gyulai TFC), Papp Márton (Mezőhegyesi SE), Papp Máté, Szabó Ákos (Orosházi MTK-ULE), Palik György, Polonszki Patrik (Szarvasi FC)

Középpályások: Csák Albert (Előre II.), Márk Ádám Tibor (Nagyszénás SE), Darida Ádám, Fehér Bence György (Orosházi MTK-ULE), Furár Róbert Tibor, Simon Róbert, Zima Dániel (Szarvasi FC)

Támadók: Isaszegi Máté (Mezőhegyesi SE), Sebők Martin (Nagyszénás SE), Hanea Márkó (Gyomaendrődi FC), Miszlai László (Orosházi MTK-ULE), Barna Viktor (Szarvasi FC)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában