Kézilabda

2023.11.27. 13:14

Idegenbeli sikerek születtek

Egy kivételtől eltekintve, szoros mérkőzéseket hozott az NB II.-es férfi bajnokság kilencedik játéknapja. Valamennyi vármegyei vonatkozású összecsapás vendégsikerrel ért véget, aminek Kondoroson és Újkígyóson kevésbé örültek, Békésen és Orosházán viszont annál inkább.

Bakulya Mihály

Egy kondorosi támadást próbál megszűrni a békési fal. Fotó: Für Henrik

FISE-Újkígyós–Pick Szeged III. 33–35 (17–16)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Újkígyós, 95 néző. Vezette: Rácz I., Rigó.

Újkígyós: Ecker – Harangozó, BALOGH J. 7, Kádas 8 (3), Fekete G. 3, Süli, FARKAS BALÁZS 6. Cserék: Kecskeméti 1, Kiss N. (kapus), BALÁZS O. 4, Ivanics 1, Endrei, Fekete L., Gábor 3, Faragó-Bánfi, Varga V. Edző: Szabó Zsolt. A Szeged legjobb góldobói: Szűcs 11, Tokodi 5, Kovács M. 5.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc + Sajben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét oldalon akadtak hullámhegyek és hullámvölgyek, ennek megfelelően változott a vezető csapat kiléte is. A védekezésre kevesebb gondot fordítottak a játékosok, a lerohanásokkal szemben pedig a kapusok gyakran kiszolgáltatottak voltak. Minimális hazai előnnyel indult a második játékrész, ami a 40. percig kitartott, ám ettől kezdve már a vendégek jártak előrébb 2-3 találattal, amin nem is tudtak változtatni érdemben a szokásosnál tompább kígyósiak.

Szabó Zsolt: – Ismét jó iramú, kiegyenlített mérkőzést játszottunk, noha több sérültünk is akadt. Ezúttal a korábbinál minőségibb összeállítású fiataloknak jött ki jobban a lépés.

Kondorosi KK–Békési FKC U21 31–32 (14–18)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 120 néző. Vezette: Nagy L., Szekeres.

Kondoros: Pankotai – Istenes L. 2, PAPP 9, Polgár 4, Gazsó 4, BRANYICZKI 10 (1), Lőrinczi. Csere: SZTANCSIK (kapus), Istenes I., Kasnyik V., Kasnyik T. Edző: Kósa Balázs.

Békés: Vigh – Fekete B. 3, KÁDAS 9, LUKÁCS 6 (2), Furka 1, Németh B. 2, NOVÁK E. 7. Csere: Gyebnár (kapus), KISS-HORVÁTH 3, Ritter, Szabó Zs., Spielberger, Fábián G., Pocsai, Szabó G. 1. Edző: Vólent János.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A kondorosiak sok pontatlansággal kezdték a mérkőzést, ez eredményezte, hogy a támadásait hatékonyabban záró békési fiatalok szűk negyedóra alatt négygólos előnyre tettek szert (5–9). Az időkérés is csak átmenetileg használt a hazaiaknál, a békési fiatalok ugyanis stabilan őrizték meg 3-5 találatnyi fórjukat a szünetig. A második félidő elején minimalizálta hátrányát a KKK, de azután a támadásban pontosabb vendégek a 43. percre 19–26-ra elléptek. A házigazdák nem törődtek bele a sorsukba, feljavuló játékkal 10 minuta alatt 27–28-ra alakították az eredményt. Később kétszer egalizáltak is, a legvégén azonban a Békés koncentrált jobban.

Kósa Balázs: – A játékvezetői hibák ellenére is inkább magunknak köszönhetjük a vereséget. Nagyon fontos lett volna ez a két pont a bajnokság hátralévő részére, de úgy tünt, hogy a pályán a Békés akarja jobban a győzelmet. A második félidőben már működtek a játékaink, ám ez végül késeinek bizonyult…

Berettyó MSE–CSIKO SE Orosháza 22–42 (12–22)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Berettyóújfalu, 200 néző. Vezette: Gyulai, Takács.

Orosháza: Pajkó – NAGY K. 4, PÁSZTOR M. 9 (1), Héjja 1, Nadicsán 5, Míg 6, Lászlai 5. Csere: Árgyelán, Paulik (kapusok), Farkas 3, Lukács 1, Simon 5, VICZIÁN 3, Nánási 2. Játékos-edző: Héjja Ádám. A Berettyóújfalu legjobb góldobói: Botlik 4, Csóra 3, Pardi 3, Szatmári 3, Birinyi 3.

Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 0, ill. 1/1.

A több kulcsjátékosát nélkülöző vendégcsapat 10 perc elteltével már 4 gólos előnyt birtokolt (4-8), kihasználva beállójuk, Nadicsán Marcell eredményességét. A folytatásban is a CSIKO akarata érvényesült. Lászlai és Nagy Kristóf szélekről szerzett góljai és Pajkó védései után már a szünetre 10 gólra tudta növelni előnyét az Orosháza. A második játékrészben egyre jobban kiütközött a két csapat közti különbség, a vendégek sorra szerezték a könnyű találatokat, így végül megérdemelt magabiztos CSIKO-győzelem született.

Héjja Ádám: – Örülök annak, hogy a meglehetősen hiányos csapat ellenére magabiztos játékot tudtunk mutatni, és a kapuban, valamint a mezőnyben is jó teljesítményeket láthattam. A szurkolóknak nem tudjuk eléggé megköszönni, hogy ilyen messzire, ilyen sokan elkísérték minket.

Az állás 9 forduló után: 1. Mezőtúri AFC 16 pont, 2. CSIKO SE Orosháza 15, 3. Makói KC 12, 4. FISE-Újkígyós 9, 5. Pick Szeged III. 6, 6. Kondorosi KK 6, 7. Békési FKC U23 4, 8. Berettyó MSE 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában