Küzdősport

2023.10.11. 13:05

Elekiek is küzdöttek a hatvani gálán

Gajdács Pál

Hatvanban immár 12. alkalommal bonyolították le a Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősport gálát. Az események három sportemberrel képviseltette magát az Eleki Fuji Fight Team Nagy László mester vezetésével.

Mint arról a szakember beszámolt, Kaposi Zorka 55 kg-ban K1 szabályrendszerben küzdött meg az utánpótlás korosztályban. Ellenfele a helyiek büszkesége, egy Európa-bajnok thai boxos lány volt a ringben. Zorka erős test és combrúgásokkal „operált”, testen meg is fogta egy taposó rúgással, de a 3 évvel idősebb hatvani lány csak jött előre és pörgős ütésekkel próbálkozott. A döntetlennek tűnő mérkőzésen megosztott pontozás született, ami a hazai versenyzőnek kedvezett.
Simonka Rajmund Pro K1 szabályrendszerben következett a 65 kg-os súlycsoportban. Debreceni ellenfelét már jól ismerte, így revansra készült ellene. A három menetes mérkőzést végig irányítva, egyhangú bírói döntéssel, értékes győzelmet aratott az eleki fiú. Taposó test és fejrúgásaival, illetve pazar ütéskombinációkkal sikerült megállítani a folyamatosan támadó erőszakos debreceni bunyóst, így megérdemelten emelhette magasba a győzelmi serleget.
Az utolsó határvárosi fellépő Farkas Sándor volt, szintén Pro K1 szabályrendszerben, de már 80 kg-ban. Bemutatkozó mérkőzése volt a ringben, hiszen csak nemrégiben kezdte el az edzéseket. Tehetségéhez és ütőerejéhez nem fért kétség, így megkapta a bizalmat az indulásra. Harcosan is küzdött, az első menetben fejre mért ütésekkel többször megrendítette a nála jóval magasabb ellenfelét, aki hosszú egyenesekkel és fejrúgásokkal igyekezett távol tartani Nagy László tanítványát. A második menet hajrájában Farkas orra megsérült, erősen vérzett és többször ápolásra szorult. Hősiesen harcolt tovább a szintén hatvani harcossal, de amikor ellenfele a kötelekhez szorította, edzője feladta a mérkőzést, nem akarta kockáztatni versenyzője testi épségét. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában