Labdarúgás

2023.10.17. 09:59

Megérkeztek Litvániába a magyar szurkolók

Kedden reggel megérkezett a litvániai Kaunasba a magyar szurkolók egy része, köztük a csanádapácai Tóth B. István. Labdarúgó válogatottunk kedden este Európa-bajnoki selejtezőt játszik Litvániával.

Papp Gábor

Tóth B. Istvánék kedden reggel landoltak Litvániában.

– Péntektől vasárnapig még a csorvási búcsúban dolgoztunk – nyilatkozta hírportálunknak a vármegye egyik legismertebb mutatványosa. – Hétfőn reggel összepakoltunk, majd dél körül vonattal elindultam Budapestre. Bár gondolkodtam rajta, hogy vonattal megyek Litvániába, de végül, mivel elég körülményes lett volna az eljutás, a repülő mellett döntöttem. A gépem hétfőn este, 20.25-kor indult Budapestről Varsóba, és mintegy 2,5 óra múlva érkeztünk meg a lengyel fővárosba. Az éjszakát ott töltöttem, majd ma reggel szállt fel a gép Kaunasba, és egy óra múlva szerencsésen landoltunk a litván városban.

Tóth B. István elmondta, körülbelül 20 magyar szurkolóval utazott együtt. Érkezésük után elmennek várost nézni, majd dél körül elfoglalják a szállást. A mutatványos egyébként úgy tudja, hogy Békéscsabáról már egy kisebb szurkolói csapat megérkezett Litvániába, de még nem találkozott velük.

– Vannak viszont ismerősök, például egy erdélyi fiatalember, akivel egy korábbi idegenbeli válogatott meccsen ismerkedtem meg – fogalmazott. – Az idő hűvös, de mindenki bizakodó. Abban reménykedünk, hogy a magyar válogatott már ma kivívja a labdarúgó Európa-bajnokságon való részvételt.

Tóth B. István egyébként a magyar labdarúgó válogatott egyik legnagyobb szurkolója, tavaly nagyon sokan kapták fel a fejüket arra, hogy egyedül utazott busszal és vonattal 19 órát, hogy Luxemburgban is szurkolhasson a válogatottnak. A drukker szerdán indul majd haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában