Fekvenyomás

2023.10.24. 13:45

Abszolútban is a legjobbak között

Eddig csupán diákolimpiákon indult a gyulai Kovács Dalma, aki édesapjával, edzőjével, Kovács Zoltánnal úgy határozott, hogy elindul a közelmúltban Kiskunfélegyházán lezajlott GPC Erőemelő Világbajnokságon. Az ifjúságiak (13–15 évesek) versenyében olyannyira nem vallott szégyent, hogy fekvenyomásban világbajnoki aranyérmet szerzett.

Gajdács Pál

Kovács Dalma és édasapja

Forrás: BMH

– A mínusz 75 kilogrammos súlycsoportban indultam egyéni versenyzőként – kezdte beszámolóját a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tizedik osztályos tanulója. – Az 52 kilós súllyal kezdtem, amit kinyomtam, majd következett a 62 kilogramm és ez a súly sem fogott ki rajtam, mint ahogyan a harmadik próbálkozásomnál a 65-ös sem, amivel megszereztem a világbajnoki aranyérmet, az abszolútban pedig a negyedik helyet. Eddig csak országos versenyeken indultam. Még nyolcadikosként második lettem a diákolimpián, tavaly pedig sikerült meg is nyernem. A felkészítésemet édesapám, Kovács Zoltán végezte. Nagyon örültem ennek a sikernek és arra ösztönöz, hogy további rangos versenyeken induljak – mondta az újdonsült világbajnok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában