Röplabda

2023.09.23. 08:55

Újabb ötszettes, de már győztes meccs

Folytatta szereplését a Lugoj Kupa nemzetközi tornán a Swietelsky-Békéscsaba női csapata, amely a pénteki második napon a román élvonalba frissen feljutott, de jelentős erősítéseket végrehajtó Corona Brasov együttese ellen mérettetett meg. A csütörtöki Spartak Subotica ellen mérkőzés után ez a párharc is öt szett után ért véget, ám ezúttal már a Békéscsaba győzött.

Gajdács Pál

Corona Brasov (román)–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (23, –23, 17, –23, –12)

A mindössze 17 éves Gergácz Olga pontjával kezdődött a találkozó, majd Kump Alíz percei következtek, 6:2-es csabai előnynél időt is kért a román csapat stábja. A szett közepén azonban már brassói vezetést mutatott az eredményjelző, Tóth Gábor magához rendelte tanítványait és cserével próbálkozott. A hajrára egálról fordultak a felek, ahol végül minimális különbséggel, de a románok felé billent a mérleg nyelve.

A második szettben a Brassó ragadta magához a kezdeményezést, számos nyitásrontás rontotta az összképet. Mindkét csapat részéről voltak szép megmozdulások, de gyermeteg hibák is, ami a felkészülés jelenlegi szakaszában még szinte természetes. A végjátékban a török Cansu Aydınoğulları parádés nyitássorozata és az azeri Margarita Stepanenko bombái előnyhöz juttatták a magyar együttest, amely nagy küzdelem után egalizált.

A harmadik felvonásban a Csabára erőltette akaratát a tapasztalt játékosok hadát felvonultató ellenfél. Derekasan próbálkoztak Molcsányi Ritáék, de csupán az eredmény kozmetikázására futotta erejükből.

A negyedik játékrész hatalmas küzdelmet hozott, szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek. 20:20-nál volt egy csabai megingás, melyet három ponttal büntetett a román egylet, de a magyar gárda nem adta olcsón a bőrét és nagy szívvel harcolva, zsinórban szerzett öt egységgel fordított, ezzel kiegyenlítette a szettek állását. A belga válogatott Dominika Strumilo nagyon élt ebben az időszakban.

A döntő játszmában nem ismert elveszett labdát a BRSE, a játékosok egymást segítve, remek egyéni teljesítményekkel győzte le nagyszerűen küzdő riválisát.

Corona Brasov (román)–Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (23, –23, 17, –23, –12)
Nemzetközi felkészülési torna, Lugos. Békéscsaba: Aydınoğulları 5, Strumilo 19, Gergácz 1, Stepanenko 19, Bodnár 6, Kump 8. Csere: Molcsányi (liberó), Budai 5, Pintér 4, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A torna zárónapján, ma délután a házigazda Lugos lesz a Békéscsaba ellenfele.

Tóth Gábor: – Ismét ötszettes mérkőzést játszottunk, ami jól szolgálta a felkészülést. Nem kívánok kiemelni senkit a csapatból, jól küzdöttünk, amire lehet építeni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában