Programsorozat

2023.09.11. 19:30

Tizedszer is elstarolt a Sporthétfő Békéscsabán – videóval

Immár tizedik alkalommal indították útjára hétfőn Békéscsabán a Sporthétfő elnevezésű programsorozatot, amit 2014-ben hívott életre először az önkormányzat. Azóta minden év nyarán megjelennek a város sportszervezetei a főtéren, lehetőséget biztosítva arra, hogy a fiatalok megismerhessék, kipróbálhassák a Békéscsabán űzhető sportágakat.

Vásári Erzsébet

A legkisebbek is tudják: sportolni érdemes!

Fotó: Für Henrik

Az iskolakezdéshez kapcsolódó hétfői sportnapok pedig jó alkalmat nyújtanak arra, hogy a sportágat, sportegyesületet kereső diákok és szüleik megismerjék a városban lévő lehetőségeket, egyeztessenek a klubok jelen lévő képviselőivel, edzőivel. A három alkalmon összesen 34 különböző sportágat és/vagy mozgásformát képviselve a város 45 sportklubja/szakosztálya lesz jelen a Szent István téren. 

Ifjú sportolókkal telt meg a város szíve Fotó: Für Henrik

Ezen a hétfőn bemutatkozott többek között a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület 3 szakosztályával, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, a F.I.T. S. C. Egyesület, a Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület, a Békéscsabai Belvárosi DSK, a Békéscsabai Szabadidő Lovas Klub, a Békéscsabai Előre Úszó Klub, a Békés Megyei Kempo Sportegyesület, a Viharsarok Tenisz Alapítvány, a Jamina SE, Békés Megyei Kano Judo SE, a Békéscsabai Asztalitenisz SE, valamint a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia.

Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta, sportegyesületük Békéscsaba és a vármegye legsikeresebb csapata, ráadásul több mint 300 fős sportolói létszámmal rendelkeznek, ami egyedülálló szám ebben a régióban. Alapszabályban rögzített tevékenységük az, hogy a mozgásgazdag életmódot népszerűsítsék, azon belül is azt, hogy a gyerekek és a fiatalok kezdjenek el sportolni. Tegyék mindezt ahelyett, hogy otthon a számítógép előtt ülnének. Hangsúlyozta, az önkormányzat által szervezett Sporthétfő programsorozat azért is fontos, mert segít kicsalni a gyerekeket a négy fal közül, és közelebb vinni a sportágakhoz. Hozzátette, voltak már szép számmal olyan utánpótláskorú sportolóik, akik a Sporthétfőn ismerkedtek meg a röplabdázással, illetve egyesületükkel, hiszen a kezdetektől minden alkalmon bemutatkoznak.

Röplabdás lányokkal is találkozhattak a programra kilátogatók Fotó: Für Henrik

Az idei első program keretein belül a világversenyeken járt békéscsabai röplabdásokat és a törökországi korosztályos kick-boksz Európa-bajnokságon érmet nyert sportolókat köszöntötte Szarvas Péter polgármester. Beszédében elhangzott, az immár tíz esztendős Sporthétfő sorozat is hozzájárult ahhoz, hogy Békéscsaba igazi sportvárosnak mondhatja magát. Mára ugyanis közel 6000 igazolt sportoló van a vármegyeszékhelyen, minden korosztályt figyelembe véve, és több mint 50 sportági egyesület működik. 

Elárulta, a szeptember 11., idei első Sporthétfőt követően még két ilyen alkalmat szerveznek a következő hetekben a Főtéren, melyeken újabb és újabb sportágak mutatkoznak majd be. Végül arra biztatott minden családot, hogy ha még gyermekeik nem választottak maguknak sportágat, akkor látogassanak ki a soron következő rendezvényekre, beszélgessenek az edzőkkel, valamint az idősebb sportolókkal, ezzel is segítve a gyerekeket a döntéshozatalban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában