Asztalitenisz 

2023.09.24. 16:47

Szántosi meccset nyert a BL-ben, csapata negyedik lett 

Szántosi Dávid

A Bajnokok Ligája (BL) második fordulójában Dubrovnikban a férfiaknál a PTE PEAC Kalo-Méh 3:0-ra kikapott a lengyel Bydgoszcz Polski Cuker Gwiazda csapatától. Ezúttal Pető Zsolt és Demeter Lehel mellett a fiatal Molnár Dávid kapott lehetőséget, míg a szarvasi kölcsönjátékos, Szántosi Dávid pihent, így az is eldőlt, hogy a pécsiek semmiképpen sem juthatnak tovább a BL második csoportkörébe, így marad az Európa-kupa. Vasárnap a házigazda horvát STK Libertas Marinkolor ellen álltak asztalhoz a baranyaiak, és nagy csatában 3:2-es vereséget szenvedtek. Szántosi Dávid megszerezte első győzelmét a BL-ben, 3:1-re nyert Simovic Miho ellen. Az első szettben Simovic győzött 14:12-re, a másodikban, és harmadikban 12:10-re a szarvasi fiú bizonyult jobbnak. A negyedik játszmát 11:7-re hozta Fest Attila edző tanítványa. A pécsiek másik győzelmét Pető Zsolt aratta, aki Japec Tomislavot verte 3:2-re. 

A csoportot az osztrák bajnok, TT Wiener Neustadt nyerte veretlenül, és jutott a BL második csoportkörébe.  

A csoport végeredménye: 1. TT Wiener Neustadt (osztrák) 3 győzelem, 2. Bydgoszcz Polski Cuker Gwiazda (lengyel) 2 győzelem, 3. STK Libertas Marinkolor (horvát) 1 győzelem, 4. PTE-PEAC-Kalo-Méh 0 győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában