Birkózás

2023.09.26. 09:01

Két orosházi arany a diákolimpiáról

Kiskunfélegyházán rendezték meg a Diák I. Kötöttfogású Diákolimpiai Országos Döntőt. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot három fiatal képviselte, akik remekül teljesítettek. Páli Sándor edző tanítványai közül 46 kg-ban Pusztai Márk, +85 kg-ban Pleskonics Máté aranyérmet nyert, Gémes Krisztián 85 kg-ban ötödik lett.

Verasztó Lajos

A 46 kg-osok dobogója, középen a győztes orosházi Pusztai Márk, jobbról fehér pólóban a szarvasi Bogyó Benedek

Fotó: Szarvasi BE

Az orosháziak eredményei. 46 kg: 1. Pusztai Márk. 85 kg: 5. Gémes Krisztián. +85 kg: 1. Pleskonics Máté.

A Szarvasi Birkózó Egyesület versenyzője Bogyó Benedek egy héttel korábban kivívta a döntőbe jutást. A 46 kg-ban az elődöntőig jutott a szarvasi birkózó, ahol a későbbi győztestől szenvedett vereséget, így bronzérmet szerzett.  A Dévaványai SE fiataljai közül 29 kg-ban Kónya Patrik ezüstérmes lett, 32 kg-ban Valach Noel szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

Ugyancsak Kiskunfélegyházán rendezték meg a leány Diák I-II. és Serdülő Diákolimpiai Országos Döntőt. A viadalon az Orosházi Spartacus Birkózó Klub három versenyzővel vett részt, akik két éremmel tértek haza. 

Az orosháziak eredményei. Diák I-es korosztály. 50 kg 5. Csáki Abigél. 58 kg: 3. Deák Emese. Serdülő korosztály. 50 kg: 2. Szűcs Letícia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában