Röplabda

2023.09.29. 22:02

Kaposvári siker Békéscsabán - galériával

Elvesztette első mérkőzését a Swietelsky-Békéscsaba a Boraqua Kupán: a Kaposvári NRC öt szett végén 3:2-re győzött a péntek esti békéscsabai találkozón.

Swietelsky-Békéscsaba-Kaposvári NRC 2:3 (-18, -11, 22, 21, -13)

Fotó: Für Henrik

Swietelsky-Békéscsaba-Kaposvári NRC 2:3 (-18, -15, 22, 21, -13)

Boraqua Kupa felkészülési torna. Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Dr. Árpás Krisztina, Halász Enikő. Békéscsaba: Aydinogullari 3, Budai 7, Strumilo 13, Stepanenko 21, Kump 3, Bodnár 8. Csere: Molcsányi (liberó), Pintér 7, Gergácz 10, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A Boraqua Kupa felkészülési torna első napján a házigazda Swietelsky-Békéscsaba a Kaposvári NRC együttesével mérkőzött meg. A hazaiak kerete igencsak foghíjas volt, hiszen Glemboczki Zóra, a bolgár Iveta Stanchulova és Kertész Petra szolgálatára sem számíthatott Tóth Gábor vezetőedző.

A fiatal Budai Viktória pontjával kezdődött a találkozó, azonban ezt követően a somogyi csapat magához ragadta a kezdeményezést, a Békéscsaba pedig futott az eredmény után. 13:16-nál Tóth Gábornak időkéréssel kellett próbálkoznia, csakhogy a pontatlanság ezután is megmaradt együttese játékában, a somogyiak pedig kihasználták a hibáikat és elvitték az első játszmát.

A második szett elején jóval koncentráltabb játékot mutatott a Csaba, viszont a játékrész derekán egy érthetetlen rövidzárlat lehetőséget adott a Kaposvár felzárkózására. Rutinos légiósaik vezérletével a vendégek előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést, amit a játszma végéig már nem is engedtek ki a kezükből.

A harmadik felvonásban érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, eközben egyébként fej-fej mellett haladtak a felek, hatalmas küzdelem bontakozott ki. A hazaiaknál az idei másik fiatal igazolás, Gergácz Olga lépett elő főszereplővé, az ő pontjaival néhány egységnyi fórra tett szert a Békéscsaba, melyet megtartott a játszma végéig.

A negyedik periódusban ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy a BRSE blokkteljesítménye jelentősen feljavult. Messze volt a tökéletestől Kump Alízék játéka, de a küzdeni tudásukra nem lehetett panasz, és ez a harcosság egyenlítést ért.

Jöhetett a ráadás, amelyben a megszokott mederben folyt a játék, kiélezett küzdelem zajlott a pályán. 7:8-as állással fordultak a csapatok, és a KNRC a hajrából is jobban jött ki, végül minimális különbséggel, kettő ponttal megnyerte a ráadást.

Tóth Gábor: – Az egész mérkőzés képét meghatározta a pontatlan nyitásfogadásunk, ebből nehezen tudtunk építkezni, főleg, hogy nehezek voltak a lábak jelenlegi terhelés mellett. Gergácz Olga teljesítménye előremutató a jövőre nézve.

Folytatás vasárnap 16 órától, ahol a Békéscsaba ellenfele a Fatum-Nyíregyháza lesz. Előtte azonban szombaton 16 órakor a szabolcsiak a Kaposvárral mérik össze erejüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában