Kézilabda - NB I.

2023.09.05. 13:08

A BL-elődöntős Ferencvárost várják Békéscsabára

Egy hónapon belül mindhárom magyar Bajnokok Ligája-szereplő elleni találkozóját letudja az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata az NB I.-es bajnokságban. Múlt héten a címvédő Győri Audi ETO ellen kezdtek a lila-fehérek (23–37) és szerdán 18 órai kezdettel – a szezonban először hazai pályán – a tavalyi BL-ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria ellen folytatja, hogy október 6-án Debrecenben zárja ezt a kört.

Gajdács Pál

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria

Fotó: Für Henrik-archív

Negyven percen keresztül tartotta magát az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapata Győrött, ám végül olyan eredmény született, amire nagyjából számítani lehetett, biztosan kerekedett felül az esélyesebb ellenfél. Az első félidőt a csabaiak mindössze három góllal veszítettek el. Jó volt látni az irányító, Román Dorina játékát, aki első csabai mérkőzésén hat góllal azonnal a csapat legeredményesebb játékosa lett. 

A győrinél sokkal könnyebb dolga szerdán sem lesz Giricz Lauráéknak, mivel a bajnokság másik nagy favoritja, a nyitányon a Dunaújvárosi KKA ellen elsöprő 44–21-es diadalt arató FTC-Rail Cargo Hungaria látogat a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba. A Fejér megyeiek ellen a zöld-fehérek szerb válogatott játékosa, Dragana Cvijic volt a legeredményesebb, hét góllal, de élt a pályán Klujber Katrin is, aki hatszor talált be.

A tavalyi év Magyar Kupa-győztese, BL-, és bajnoki ezüstérmese hasonlóképpen jelentős játékerőt képvisel, mint a kisalföldiek. Az új dán edző, Martin Albertsen edzette csapatban az MTK-tól visszatérő irányító, Simon Petra, a Debrecenből érkező válogatott beálló, Bordás Réka és a győri időszakot maga mögött hagyó jobbátlövő, Jelena Deszpotovics az új arc idén. 

A felkészülés során hat összecsapást játszottak, ebből hármat nyertek meg, az MTK ellen 24, a montenegrói Buducnost Podgorica ellen 9 találattal győztek, majd közvetlenül a bajnokság előtt a Debrecent verték 31–28-ra. A három vereség közül az egyiket a hajdúságiak ellen szenvedték el (33–34), de nem bírtak a román CSM Bukarest (28–31) és a szlovén Krim Ljubljana (26–30) csapatával sem.

A Békéscsaba és a Ferencváros tavalyi két párharcát a zöld-fehérek nyerték, a tavaly áprilisi csabai mérkőzést 33–20-ra, a fővárosit 42–24-re.

Vérmes reményei nem lehetnek a békéscsabaiaknak, de a szorosabb eredmény elérése nem lehetetlen küldetés.

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–FTC-Rail Cargo Hungaria találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a két játékvezető Asztalos Bence és Szalay Zoltán lesz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában