Labdarúgás

2023.08.18. 14:50

Monoron is folytatná az Előre

Államalapításunk ünnepe miatt szombaton játsszák le a negyedik játéknapra kisorsolt mérkőzéseket az NB III.-as bajnokságban. A Dél-keleti csoportban szereplő békési csapatok közül ezúttal a Füzesgyarmat lép hazai környezetben pályára, míg a Békéscsaba 1912 Előre és a Körösladány útja Pest vármegyébe vezet.

Bakulya Mihály

A 17 éves Sztankó László Márk gyorsan beépült a ladányi csapatba. Fotó: Kovács-Goda József

A legészakibb vármegyei városba a Honvéd fiataljai után egy újabb budapesti alakulat látogat. A BKV Előre a gyarmatiakkal azonos mérleggel rendelkezik, de bizonyos értelemben fordított utat jár, mivel a nyitányon elszenvedett vereségét javította a Monor majd a Kecskemét legyőzésével.

Szabados Tamás, az Füzesgyarmat vezetőedzője: – A szombati ellenfelünk hozzánk hasonlóan jelentős átalakuláson esett át nyáron, és új edzővel látott munkához, aki az előző évi stílusát is átformálta. Javuló tendenciát mutatnak közlekedésiek, ezért nehéz kilencven perc vár csapatunkra, ettől függetlenül az otthoni három pont megszerzésének reményében lépünk pályára. A találkozó jó alkalom lesz megmutatni szurkolóinknak, hogy az első két mérkőzés eredménye nem kifutott eredmény volt.

Az eddigi mérkőzéseit küzdelmes sikerekkel záró Békéscsaba 1912 Előre a mérsékeltebb rajtot vevő Monor vendége lesz. A lila-fehérek célja természetese az eddigi sorozatuk folytatása lehet a nyeretlen riválisuk otthonában. Ebben jelenthet segítséget az új fiatal támadó, Rédling Kevin aki gólérzékenységével hozzájárulhat feloldani azt a görcsöt, ami a helyzetek elhibázásával törvényszerűen előjött az eddigi meccseken.

Csató Sándor, az Előre vezetőedzője: – Legutóbb a Pénzügyőr ellen sokat tettünk azért a kilencven perc során, hogy begyűjtsük a három pontot, és ezzel kivívtuk Fortuna szimpátiáját. Persze nem lesz ez mindig így, éppen ezért a kapu előtt sokkal határozottabb fellépésre lesz szükség a befejezések tekintetében, már szombaton is. Nehezíti a dolgunkat Vólent eltiltása és Máris vállsérülése, ellenben ezáltal részfeladathoz juthat a frissen igazolt, tehetséges Rédling Kevin, aki egész héten a csapattal készült. A húszéves támadó hosszabb távon sokat segíthet, hiszen van benne sebesség és kellően érzi a kaput. A hétvégi feladat kapcsán nem téveszt meg bennünket az ellenfelünk rajtja, sok fiatal játékos alkotja a csapatukat, az ESMTK elleni döntetlenjük pedig azt mutatja, hogy több van bennük és kezdenek összeállni. Mi viszont ennek ellenére szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat és a három pont megszerzése vezérel majd bennünket.

A vármegyei együttesek közül talán a ladányi küzd a legtöbb nehézséggel a szezon elején. Gondjai a sérülésekből és az eltiltásokból fakadnak, ennek áldozatául estek az elmúlt heti Vásárhely elleni találkozón. Az előttünk álló játéknapon a Cegléd jelenti a kihívást a sárrétiek számára, amely a hazai premierjén nem bírt az Előrével, idegenben ellenben szépen gyűjtögeti a pontokat.

Ekker Attila, a Körösladány vezetőedzője: – Személyesen és a rendelkezésre álló videó felvételen is meggyőződhettem arról, hogy egy szervezett csapat ellen fogunk játszani szombaton, ennek megfelelően komoly erőpróbára számítok. Nálunk mindenki tisztában van azzal, hogy vízválasztó lesz az elkövetkező két forduló, de csak rajtunk múlik, hogy mennyire nehezítjük vagy könnyítjük meg saját dolgunkat a szeptemberi folytatásra Az öltözőben átbeszéltük az elmúlt hetek hozományát, jó csapatunk van, remek sportemberekkel, bizakodva várjuk a ránk váró kihívást. Malkócs eltiltása letelt, Pappot és Wébert viszont változatlanul nélkülöznünk kell, mint ahogyan a beteg Kisarit, illetve a sérült Selmeczi-Tóthot és Ruzsát is.

A 4. forduló programja

Augusztus 19., szombat, 11.00: Bp. Honvéd II.–Szolnoki MÁV FC, Kecskeméti TE II.–Erzsébeti SMTK. 17.00: Martfűi LSE–FC Dabas. 17.30: Füzesgyarmati SK–BKV Előre, Monori SE–Békéscsaba 1912 Előre, Pénzügyőr SE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Ceglédi VSE–Körösladány MSK, Hódmezővásárhelyi FC–Vasas FC II.


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában