Labdarúgás

2023.08.10. 10:50

Két alsóbb osztályú labdarúgó-bajnokságban is megkezdődnek a küzdelmek

Bakulya Mihály

A Dévaványa májusban 5–2-re győzte le az elekieket. Fotó: Erdős Csaba

Labdarúgás A vármegyei I. osztállyal párhuzamosan két másik csoportban is megkezdődnek a küzdelmek, igaz egyikben sem lesz teljes a program.

A második vonalban a nyitó forduló hét találkozójából kettő is elmarad. Békésen és Csabacsűdön is a valamelyik csapat sportorvosi engedélyének hiányában hiúsul meg, illetve datálódik későbbre a játék. A vármegyei II./A osztályban idén 14 csapat feszül egymásnak oda-visszavágós, őszi-tavaszi rendszerben.

A mezőny összetételét illetően annyi változás van júniusi állapothoz képest, hogy a Mezőhegyes feljebb lépett, a sereghajtó Csanádapáca pedig helyet cserélt a B csoportban bajnoki címet szerző Kondorossal. Utóbbi együttes a hírek szerint ezen a szinten sem mellékszerepre készül, így azután a hétvégi párharcok közül is megkülönböztetett figyelmet kap a berényi vendégjátéka.

Az 1. forduló programja. Augusztus 12., szombat, 17.30: Dévaványai SE–Elek USE, Szabadkígyósi SZSC–Mezőkovácsházi TE, Mezőberényi LE–Kondorosi TE, Békésszentandrási HMSE–Mezőmegyer SE, Dobozi SE–OMTK-Rákóczi. Augusztus 19., szombat, 14.30: Csabacsűdi GYLSE–Füzesgyarmati SK II. November 25., szombat, 13.00: Békési FC–Békéscsabai MÁV SE.

Szintén elkezdik az évet a vármegyei III. osztály Déli csoportjában érintett csapatok. Mivel ezen a szinten összesen 17 együttes csatázik, ezért területi elven kettéosztották a mezőnyt. Északon 8, délen 9 gárda verseng háromszori körmérkőzéssel. Utóbbiaknál 27 hétvégét érint a program (míg az előbbieknél csupán 21 játéknapot), éppen ezért az érintetteket már ezen a hétvégén pályára szólítja a kötelesség. Itt sem lesz azonban teljes a műsor, ugyanis a Gádoros–Medgyesegyháza párharc egyik csapatának játékosai sem rendelkeznek érvénes sportorvosi engedéllyel, emiatt egy későbbi időpontban pótolnak. A három találkozó közül a kamuti derbi ígérkezik a legpikánsabbnak a szomszédvári jellege miatt.

Az 1. forduló programja. Augusztus 12., szombat, 17.30: Kardos KSK–Végegyházi SE, Kamuti SK–Mezőmegyer SE II. Augusztus 13., vasárnap, 17.30: Telekgerendási LSC–Békéssámsoni SK. A Gádorosi LSE–Medgyesegyháza SE találkozót később pótolják. Szabadnapos: Gerlai SE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában