Kézilabda

2023.08.25. 20:35

Felvette a bajnoki ritmust a Békéscsaba

A jövő heti bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le Békés vármegye két legjobb női együttese. Az NB I.-et szerdán a címvédő Győri Audi ETO KC otthonában megkezdő békéscsabaiak már most felvették a bajnoki ritmust, legalábbis így tűnt, hiszen a kezdeti kissé döcögős játék után egy 5–0-s szériával állva hagyták a szeptember 2-án Szigetszentmiklóson elrajtoló NB I B.-s Orosházát.

Gajdács Pál

A különbség folyamatosan nőtt, a hazaiak a 26. percben már 15–6-ra vezetettek. Rác Sándor vezetőedző is elégedetten konstatálta, hogy csapata hosszabb periódusokban is képes a magasabb szintű játékra.

A második félidőben már nem volt akkora különbség a két csapat között, ezt a játékrészt már csak néggyel nyerte meg az amúgy nagy különbségű győzelmet arató Előre NKSE. Rác Sándor mindenkinek játéklehetőséget adott, a felkészülésbe később bekapcsolódó Tamara Jovacsevics is jó játékkal gólokkal és gólpasszokkal rukkolt elő.

Rác Sándor: – Hasznos edzőmérkőzésen vagyunk túl. Amit elterveztünk, azt sikerült végrehajtani mind védekezésben, mind támadásban. Örülök, hogy mindenki tudott játszani és mindenki eredményes volt. Bízom benne, hogy a bajnoki mérkőzéseken is visszaköszönnek ezek a dolgok.

Morva Zoltán: – A nagy kánikula megviselte mind a két csapatot, ami a sok technikai hibában mutatkozott meg. Sajnos a végére az osztálykülönbség kicsúcsosodott.

Eubility Group-Békéscsabai ENKSE–Orosházi Kézilabda Akadémia NKFT 37–23 (20–10)

Felkészülési női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 100 néző. V.: Kiu G., Kiu T. Békéscsaba: Pásztor – Horváth G. 3, Lanisztanin 2, Román 4, Giricz 2, Gyimesi 3, Szondi 4. Cs.: Szabó D. 1, Madera-Domokos (kapusok), Kukely K. 1, Mayer 4, Jovacsevics 3, Török 3, Csáki 6, Bencsik 1. Edző: Rác Sándor. Orosháza: Bálint – Petri 1, Vörös 6 (1), Kenyeres 2, Kostyó 4, Baráth 1, Horváth B. Csere: Reszegi (kapus), Bedron 1, Bíró 1, Zavaczki 5 (1), Prozlik 1, Ács 1. Edző: Morva Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 3/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában