Súlyemelés

2023.08.05. 13:42

Felemás érzések: az Európa-bajnok Mitykó Veronika a szakításból kihozta a maximumot

Mint arról beszámoltunk, Európa-bajnoki címet szerzett szakításban Mitykó Veronika a súlyemelők bukaresti korosztályos kontinensviadalán az U23-asok 87 kilogrammos kategóriájában. A 23 éves emelő csütörtökön este érkezett haza a román fővárosból. A hétvégét még pihenéssel tölti, de a jövő héttől edzőjével, Bökfi Jánossal már újra nekifeszülnek, hiszen szeptember 2. és 17. között már felnőtt világbajnokságot rendeznek Szaúd-Arábiában.

Gajdács Pál

Mitykó Veronika: a szakításból kihozta a maximumot

Fotó: Bencsik Ádám

– Két nappal az Európa-bajnokság után milyen érzésekkel gondol vissza a szereplésére? – kérdeztük a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület tehetségét.
– Keserédesen. A szakításból a maximumot kihoztam, a lökésnél viszont nem stimmelt valami. A sikeres szakítást követően azt hittem, hogy hasonló lökést fogok produkálni, mint júniusban, az Alpok-Adria Kupán, amikor száztizenhárom kilogrammal egyéni csúcsot értem el. Ezt akartam Bukarestben két kilóval megdönteni. A verseny napjára kijött a herpeszem, ami akkor szokott előjönni, amikor valamiért legyengül a szervezetem. Nem voltam tehát százszázalékos formában, de a versenyen próbáltam nem erre gondolni. Szakításban kiadtam magamból mindent, lökésben sajnos nem sikerült.

– Fiatal kora ellenére rutinos súlyemelőnek számít, de jelentett-e hátrányt az, hogy edzője, Bökfi János nem tudott a helyszínen segíteni?
– Biztosan sokat jelentett volna, ha ott van mellettem, hiszen teljesen más, amikor közvetlenül adhatja nekem a tanácsokat.

– Milyenek voltak a körülmények Bukarestben?
– Jónak éreztem mindent, a szállást, a helyszínt, szuperül megrendezték az Eb-t.

– Túl sok ideje nem marad a pihenésre, hiszen szeptember elején már következik a felnőtt világbajnokság.
– Kénytelen vagyok mihamarabb összekapni magam, mert úgy látszik, hogy még a százszázaléknál is több kell. Persze volt már ilyen, hogy egy nem teljesen a várakozásoknak megfelelően alakuló verseny után jött egy nagyon jó. Ebben bízom most is.

Ez történt Bukarestben

Mitykó Veronika a szerdai versenynapon az első fogásnemben pontosan száz kilóig jutva érdemelte ki szakításban az aranyérmet. Lökésben viszont a 108 kilós kezdősúlyán ragadt, így ebben a fogásnemben a hatodik helyen zárt, összetettben pedig 208 kilogrammal a negyedik helyen végzett. A 23 éves súlyemelő az egy évvel korábbi albániai utánpótlás Eb-n egy kategóriával lejjebb, a 81 kilós súlycsoportban összetettben és szakításban aranyérmet, lökésben ezüstöt szerzett a 23 éven aluliak korcsoportjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában