Súlyemelés

2023.08.02. 19:53

Mitykó Veronika Európa-bajnok szakításban

Aranyérmes lett szakításban Mitykó Veronika a bukaresti U23-as Európa-bajnokságon. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület 23 éves kiválósága ezzel új súlycsoportjában, a 87 kg-osok között is a kontinens legjobbja tudott lenni a korosztályban.

Gajdács Pál

Mitykó Veronika

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Edzője, Bökfi János elmondta, hogy Veronika tavaly a 81- kg-osok között győzött szakításban (összetettben szintén arany-, lökésben ezüstérmes volt Albániában), és nagy öröm, hogy az új súlycsoportban is első tudott lenni, három tökéletes gyakorlattal, először 94, majd 98, végül 100 kilót teljesítve.

– Sajnos lökésben enerváltnak tűnt, ahol száznyolc kilogrammal hatodik lett, így összetettben lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen zárt – mondta a versenyt Békéscsabáról követő Bökfi János. – Többre számítottam, mert néhány héttel ezelőtt a zalaegerszegi Alpok-Adria felkészülési versenyen száztizenhárom kilogrammos egyéni csúcsot ért el, ezzel meglehetett volna az összetett bronz. Nincs idő a sopánkodásra, mert nyakunkon a felnőtt világbajnokság, egy kis pihenő után azonnal belevágunk a munkába!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában