Labdarúgás

2023.08.19. 21:48

Előre: a negyedik lila-skalp is begyűjtve

A bajnokság negyedik mérkőzését is sikeresen vívta meg a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata. A lilák a szombati játéknapon Monoron gyűjtötték be a három pontot és a Dabassal együtt tartják hibátlan teljesítményüket.

Bakulya Mihály

Továbbra is hibátlanul menetelnek a lilák céljaik felé. Fotó: Jenei Péter

Monor SE–Békéscsaba 1912 Előre 0–2 (0–1)

NB III.-as mérkőzés. Monor, 200 néző. Vezette: Ujhelyi Tamás (Gordos Árpád Mihály, Bense Milán).
Monor: Bozsó – Erdélyi, Szabó B., Majzik, Szin – Puskás (Knolmár, 82.), Urbán (Rácz, 63.) – Farkas Á., Hulicsár, Kovács D. – Horváth L. (Agóts, 73.). Vezetőedző: Halgas István.
Békéscsaba: Póser – Komáromi, Fazekas, Albert, Bora – Futó (Mihály, 74.), Zvara (Váradi, 58.), Pintér (Zádori, 86.), Mikló – Geiger (Ilyés, 58.), Sármány (Rédling, 58.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Albert (28.), Mikló (77. – 11-esből).

Csabai szemszögből az eddig bajnokik forgatókönyve szerint folyt le az első félidő Monoron. Jóval többet kezdeményeztek, a hazaiaknak csak momentumaik voltak, így az egygólos Előre-vezetés a félidőben rájuk volt nézve hízelgő. A találatot Albert szép lövésből jegyezte a 28. percben, csapatának azonban előtte és azt követően is akadt kaput tévesztő óriási ziccere.

A második félidőben felbátorodott a hazai együttes, többször is eljutott Póser kapujáig, komoly erőpróbára azonban nem késztette a hálóőrt, mert a próbálkozásai célt tévesztettek. Egyke kivételtől eltekintve a csabaiak előtt sem adódtak a korábbihoz hasonló nagy lehetőségek, de egy jogos tizenegyessel így is bebiztosították sikerüket. A 77. percben Miklót lökték el a tizenhatoson vonalán belül, a büntetőt pedig a sértett vágta Bozsó kapujába. A hajrában kissé felpaprikázódott a hangulat, az Előre biztos győzelme azonban nem forgott veszélyben.

Jó: Farkas Á., ill. Bora, Albert, Komáromi.

Csató Sándor: – Örülök annak, hogy folytatni tudtuk a győzelmi szériát, hiszen minden idegenbeli sikernek nagy értéke van. Pici hiányérzet ezúttal is a kihagyott helyzetek miatt van bennem, de összességében véve a terveink szerint alakult minden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában