Röplabda

2023.07.16. 12:12

Újra indul a KEL-ben a Békéscsaba

A 2022–2023-as idény után a következőszezonban is elindul a Swietelsky-Békéscsaba női csapata a Közép-európai Ligában (MEVZA-kupa). A csapat a tavalyi kiírást megnyerte, és a vezetés célja az, hogy ősztől újabb emlékezetes és fontos meccseket vívjanak a nemzetközi porondon.

Gajdács Pál

Fotó: Shutterstock

– Hosszasan mérlegeltük, hogy induljunk-e a sorozatban – mondta Baran Ádám, a klub elnöke. – Ennek két vetülete van, az egyik, amit mindig hangoztatunk, hogy nemcsak a várost és a klubot képviseljük ilyenkor, hanem a magyar röplabdázást is. Emellett címvédőként erkölcsi kötelességünk is, hogy részt vegyünk.

A részvétel több tíz millió forintos pluszköltséget jelent, amit a menedzsmentnek elő kell teremteni, és ez a mostani helyzetben nem kis feladat. Viszont az érem másik oldalán az is ott van, hogy számos jelenlegi vagy korábbi magyar válogatott játékos van a Swietelsky-Békéscsaba keretében, akiknek sokat számít, hogy nemzetközi porondon játéklehetőséget tudjanak biztosítani. Ezeket figyelembe véve hozták meg azt a döntést, hogy a csapat ismételten harcba száll a sorozatban.

Négy tornából épül fel az alapszakasz, ezekből legalább egyet szeretnének Békéscsabára hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában