Gyaloglás

2023.07.29. 16:56

Kovács Alexandra aranyérmes az EYOF-on

EYOF Aranyérmes lett Kovács Alexandra a Mariborban zajló XVII. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon az 5000 m-es gyaloglásban.

Gajdács Pál

Kovács Alexandra

A Kopp Békéscsabai AC versenyzője 22:42,91 perccel szerezte meg az első helyet.

– Óriási magabiztossággal végig nagy előny birtokában, szenzációs ritmusváltással, csodálatos győzelmet aratott. – értékelte a tanítványát Urbanikné Rosza Mária edző.

– Boldogabb vagyok, mint amilyennek látszódom! A hét folyamán összegyűjtöttem azt az energiát, ami kellett ehhez a győzelemhez. Hálás vagyok mindenkinek, aki bízott bennem, szurkolt nekem, és különösen edzőmnek, Urbanikné Rosza Máriának. Ranglistavezetőként éreztem, hogy van rajtam némi nyomás, de ahogy itt Mariborban teltek-múltak a napok, ez eltűnt. Szép lett volna egyéni csúcsot gyalogolni, de a mostani győzelmemhez erre nem volt szükség – idézte Kovácsot a MOB honlapja.

Urbanikné másik tanítványa, Kis Petra Sára a hétközi 800 m-es futás után a svédváltóban is érdekelt volt. A végső hajráig megvolt az esély a továbbjutásra, Petra nagyon szépen futott, de a váltó végül 2:11,55-ös idővel a 13. helyen végzett.

A leány röplabda-válogatott a 4. helyen végzett az EYOF-on, miután előbb elődöntőben Szlovéniától, majd szombaton a bronzmérkőzésen Hollandiától kapott ki egyaránt 3:0-ra. A keret tagja a békéscsabai Gergácz Olga és Mikus Nina. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában