Fekvenyomás

2023.07.24. 11:51

Fürödtek a dicsőségben

Kihozták magukból a legjobbat a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület versenyzői a Balaton Kupán, melyen öt arany, három ezüst és egy bronzérem volt a termés.

Gajdács Pál

A képen balról: Schneider Erzsébet, Varsányi Vajk, Lovas Mónika, Petri Regina, Mucsi Noémi, Szabó Ágnes, Sajben Dániel, Molnár Zsolt

A Balaton Kupát Siófokon rendezték meg, méghozzá szabadtéren. A hőség és a talán szokatlan kinti rendezés ellenére a Békéscsabai Súlyemelő SE fekvenyomó és felhúzói a lehető legtöbbet ki tudták hozni magukból. Mivel csak openben lehetett indulni, ezért több kategóriában az ifjúságiak a felnőttek ellen versenyeztek.

Fekvenyomásban az „örökifjú” Schneider Erzsébet felvette a versenyt a fiatalokkal, aki a 84 kilogrammos súlycsoportban 70 kg-os teljesítménnyel első helyezést ért el. A csabai sportoló junior és ifjúsági korú versenyzőt győzött le, holott ő már a masters 2-es (50 év feletti) korosztály tagja.

Lovas Mónika és Szabó Ágnes számára a fekvenyomó Európa-bajnokság előtt jelentett kiváló felmérő versenyt a Balaton Kupa. Mindketten a +84 kg-ban indultak és Ágnes arany-, Mónika ezüstérmes lett, előbbi 147,5, utóbbi 127,5 kilóval.

Sajben Dániel 59 kg-ban indult, és a 95 kg-os, egyéni csúcsot jelentő nyomással második lett az open kategóriában. Ez az eredménye biztató az ifjúsági fekvenyomó kontinensbajnokság előtt. 

Varsányi Vajk mindkét fogásnemben próbára tette magát. A 105 kg-osok között fekvenyomásban a dobogó harmadik fokára állhatott fel 162,5 kilóval, ami egyéni csúcs. Felhúzásban a második helyet szerezte meg 242,5 kilóval.

Ugyancsak felhúzásban a 84 kg-osok között Petri Regina nyakába aranyérmet akasztottak, 160 kg-os eredménye egyben új ifjúsági országos csúcs is. A +84 kg-ban Mucsi Noémi szintén nem talált legyőzőre. A csabai lány 147,5 kg-os teljesítményével új egyéni csúcsot állított be. 

Molnár Zsolt 15 évesen is tarolt. Magabiztosan győzött 202,5 kg-os eredménnyel, ezzel új egyéni csúcsot húzott. Teljesítményét dicséri, hogy egy 32 és egy 19 éves riválist győzött le.

A békéscsabaiak összesen öt arany, három ezüst és egy bronzérmet hoztak haza a Balaton partjáról. Bár nem volt abszolút díjazás, a jegyzőkönyv szerint fekvenyomásban Szabó Ágnes első, Lovas Mónika harmadik, felhúzásban Petri Regina első, Mucsi Noémi harmadik helyezést ért el.

Irány Franciaország!

Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület legjobbjai számára a franciaországi Merignac-ban sorra kerülő fekvenyomóruha nélküli RAW és fekvenyomó ruhás EQ Európa-bajnokság jelenti a következő nagy feladatot. Augusztus elsején négyen kelnek majd útra. Lovas Mónika RAW, Schneider Erzsébet EQ, Sajben Dániel és Szabó Ágnes a RAW és EQ-ban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában