Atlétika

2023.07.17. 17:14

Baukó Petra duplázott

Öt számban állhattak a dobogó tetejére a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiataljai a hétvégén Szolnokon megrendezett U20-as országos bajnokságon. Baukó Petra duplázott, mindkét számát, a diszkoszt és a súlylökést is megnyerte.

Gajdács Pál

Csizmazia Áron, Baukó Petra, Solticz Kálmán

Fotó: BMH

 

Karsai Gábor 5000 méteren minden versenyzőt lekörözött, és ismét bizonyította, hogy a magyar atlétika élvonalához tartozik. Megint csak ragyogóan futott, kétség sem fért a győzelméhez. Zahorán Milán az első nap 1500 méteren látványosan nagy hajrával nyert, ez rányomta a bélyegét a másnapi 800 méteres számára, de azért így is új egyéni csúcsot futott. 

Solticz Kálmán dobói is bravúrosan versenyeztek. Baukó Petra két aranya mellett Csizmazia Áron súlylökésben győzött, diszkoszvetésben pedig ezüstérmes.

– Tudtuk, hogy versenyzőinknek jó esélyei vannak a dobogóra, de azzal is tisztában voltunk, hogy nincsenek előre borítékolt győzelmek, nagy küzdelem és koncentráció kell hozzá – jegyezte meg a Kopp Békéscsabai

AC igazgatója, Tóth Sándor.

– Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki mennyire képes fel szabadultan versenyezni és mennyire tudja magát „átengedni” a képességeinek. A versenyzőink nagyon szerettek volna nyerni! Büszkék vagyunk, hogy ötször is dobogó legmagasabb fokára álltunk.

A Kopp Békéscsabai AC eredményei. Fiúk. 800 m: 5. Zahorán Milán 1:54,83. 1500 m. Bajnok: Zahorán Milán (edző: Tóth Sándor) 4:19,83. 5000 m. Bajnok: Karsai Gábor (edző: Tóth Sándor) 14:59,46. Diszkoszvetés: 2. Csizmazia Áron 48,05 m. Súlylökés. Bajnok: Csizmazia Áron (edző: Solticz Kálmán) 14,68 m. 

Leányok. Diszkoszvetés. Bajnok: Baukó Petra (edző: Solticz Kálmán) 43,99 m. Súlylökés. Bajnok: Baukó Petra (edző: Solticz Kálmán) 12,03 m. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában