Labdarúgás

2023.06.20. 17:54

Támadófocit szeretne a pályán látni Csató Sándor, az Előre új vezetőedzője

Bár a felkészülést csak július 26-án kezdi meg a Békéscsaba 1912 Előre NB III-ba visszacsúszó együttese, az új vezetőedző, Csató Sándor már hétfőn munkába állt. A klub egykori legendás játékosára komoly kihívások várnak, mivel nyomban vissza kellene juttatnia a gárdát a másodosztályba.

Bakulya Mihály

Hétfőn kezdődnek a tikkasztó napok, de már nem mindenki számára a Kórház utcában. Fotó: Molnár Balázs

Első lépésként öt hét áll a rendelkezésére, hogy az újdonsült segítőjével együtt megfelelően átalakítsa és felkészítse a lila-fehér gárdát. Annyi bizonyos, hogy asszisztens edzőként Ozoróczi Gábor segíti majd a munkáját, aki Győrből csatlakozik a stábhoz. A kapusokkal változatlanul Molnár Levente foglalkozik majd, a többi edző sorsa még képlékeny.

– Jövő hétfőn látunk munkához, a felkészülés első két hetét hazai környezetben töltjük, azt követően mátraházi edzőtáborba utazunk – nyilatkozta a felkészülés menetéről a szakember. – Addigra nagyon szeretnék már azzal a viszonylag végleges kerettel dolgozni, mellyel neki tudunk futni a bajnokságnak. Hat felkészülési mérkőzést is beiktattunk a programba, így mindenki megkapja a meccsterhelést és a lehetőséget a csapatba kerülésre.

Csató Sándor 

Csató Sándor első dolga a maradó játékosok feltérképezése lesz. Azt sem tartja eretnekségnek, hogy egy-két labdarúgó más poszton kap szerepet.

– Figyelünk majd mindenkire az edzések folyamán, kiderül majd melyek azok a posztok, amelyekben hiányt szenvedünk. Szeretnénk majd támadó focit játszani és sok gólt szerezni, ehhez pedig igyekszünk megkeresni a megfelelő embereket. Az feltűnt, hogy a másodosztályban elég sok gólt kapott az együttes, ezért a védelmet is rendbe kell tenni. Természetesen sok múlik a keret pontos összetételén, de egy offenzív futball alapja mindenképpen a stabil védekezés. Ha ezt sikerül összeraknunk, akkor a győzelmek is visszatérnek az öltözőbe, amiből az utóbbi egy-két évben kevés akadt.

A vezetőedző a távlati elképzeléseiről is beszélt. Ebben fontos helyet tölt be a csapat és a szurkolók kapcsolatának erősítése, valamint a helyi nevelésű fiatalok szerepeltetése.

– Sokan segítene a csapaton, ha mellé állnának a szurkolók és támogatásukkal segítenék, ehhez persze előbb le kell tennünk valamit az asztalra. Próbálunk olyan csapatot kialakítani, amely nem csak a feljutásra érdemes, hanem hosszabb távon is stabil tud maradni a második vonalban. A klub továbbra is szeretne a saját nevelésű és megyei kötődésű játékosokra alapozni, és azt elérni, hogy a folytatásban ne legyen nagy játékosmozgás, tehát ki tudjon alakulni egy olyan stabil mag, amelyre lehet építeni a jövőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában