Kajak-kenu

2023.06.18. 08:59

Opavszky Márk nyert ötszáz méteren

A Vajda Bence, Szántói Szabó Tamás duó - megismételve az első fordulóban aratott sikerét - megnyerte a K-2 500 métert a kajak-kenusok második válogatóján, Szegeden.

Gajdács Pál

Szendy Maximilián, Balogh Gergely, Fodor Bence (jobbról a második), Opavszky Márk (legelől).

Fotó: Földi Imre - Nemzeti Sport

Az Atomerőmű SE, Vasas versenyegyesülés ezúttal már esélyesnek számított az erős mezőnyben, s remekül is versenyzett, magabiztosan előzte meg riválisait. A második helyen a KSI-Gyomaendrőd neveltje, Fodor Bence és a szegedi Balogh Gergely ért be, megelőzve az olimpiai bajnok Kopasz Bálintot, aki tavaly világ- és Európa-bajnoki címet nyert ebben a számban Nádas Bencével, most az ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunorral ült egy hajóban.

K-2, 200 méteren Birkás Balázs (MVM Szegedi VSE) győzött, a szarvasi nevelésű MTK-s Opavszky Márk harmadikként lapátolt a célba.

A viadal szombati zárónapján összesen tíz döntőt rendeztek, a számok közül egyik sem szerepel az olimpiai programban. A leghosszabb távon a kajakosoknál a világbajnok Noé Bálint, illetve a hétszeres maratoni vb-aranyérmes Kiszli Vanda nyert, míg a kenusoknál az ugyancsak világbajnok Adolf Balázs, illetve Kisbán Zsófia diadalmaskodott. A két délutáni 500 méteres egyes fináléban a kajakos Opavszky Márk, illetve a kenus Fejes Dániel volt a leggyorsabb. 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában