Labdarúgás

2023.06.27. 16:46

Megvan az NB III.-as csoportbeosztás

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztását. Ismeretes, hogy az eddigi 3 csoportos, 20-20 csapatos harmadosztály az új évadtól területi alapon 4 divízióban bonyolítják le immár 16-16-os mezőnnyel.

A gyarmatiak idén is összecsapnak a BKV Előrével. Fotó: Daru Andrea

Nem volt kérdéses, hogy a három megyei együttes a Dél-keleti szekcióban kap besorolást, de mivel a Dél-Alföld nem dúskál csapatokban, találgatásra adott okot, hogy kik lehetnek az ellenfelek. Az érintettek közül egyesek a debreceni és nagykunsági együtteseket várták ide, mások viszont a Pest vármegyei szereplőket. Utóbbiaknak lett igazuk, mivel a Dabas, a Monor és a Cegléd is ebbe a csoportba került, a DEAC, a DVSC II., és a Karcag ellenben Észak-keletre. A mezőnyt öt fővárosi gárda teszi teljessé, kettő közülük tartalékgárda, ezekből összesen négy akad.

A Dél-keleti csoport beosztása: Békéscsaba 1912 Előre, BKV Előre, Ceglédi VSE, Erzsébeti SMTK, FC Dabas, Füzesgyarmati SK, Hódmezővásárhelyi FC, Bp. Honvéd II., Kecskeméti TE II., Körösladány MSK, Martfűi LSE, Monor SE, Pénzügyőr SE, Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Szolnoki MÁV FC, Vasas FC II. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában