Kick-box

2023.06.20. 18:58

Két aranyérem került a Viharsarokba

Kilenc első, 13 második és 21 harmadik helyet szereztek a magyarok a felnőttversenyszámokban a BOK Sportcsarnokban megrendezett 28. Magyar Kick-box Világkupán.

Bakulya Mihály

Mezei Nikolett egy rúgást mutat be.

Fotó: Tóth Péter

Az indulók tekintetében rekordot hozó világversenyen a nemzetek között Magyarország zárt az élen, megelőzve Ukrajnát és az Egyesült Királyságot. 

Az eredmény azért is különösen értékes, mert élversenyzőink egy része hiányzott. Kilenc magyar kvalifikálta magát ugyanis a héten kezdődő Európa Játékokra, amelynek programján először szerepel a kick-box, és az ottani sporttörténelmi szereplés érdekében közülük többen is részben vagy egészében kihagyták a hazai világkupát.

A viharsarki résztvevők közül a battonyai vb- és Eb-győztes Mezei Nikolett nyert egy aranyérmet, miután a 65 kilós kick-lightos hölgyek között osztrák, lengyel és horvát riválisa ellen is az ő kezét emelték a magasba. Az éremtáblázaton az országok között összességében Magyarország végzett az élen.

Az érmes Békés vármegyei versenyzők. Pointfighting szabályrendszer. Férfiak, 63 kg: 2. Viczián Dániel (JALTE). Nők, 50 kg: 3. Petró Lili (JALTE). Kick-light szabályrendszer. Nők, 65 kg: 1. Mezei Nikolett (Battonya). Formagyakorlat. Férfiak. Kreatív fegyveres: 2. Brebovszky Zoltán (Orosháza). Nők. Kreatív: 2. Halustyik Cintia (Orosháza). Kreatív fegyveres: 2. Halustyik Cintia. Vegyes csapat: 1. Contact K.T.H.E. Orosháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában