Labdarúgás

2023.06.02. 12:16

Készen állnak az osztályváltásra

Az évad utolsó két, de talán legfontosabb mérkőzése előtt áll az Orosházi MTK-ULE csapata. A megye I. osztályú bajnokság második helyezettje vasárnap idehaza, egy héttel később pedig Szombathelyen vívja osztályozóját az NB III-ba jutásért.

Bakulya Mihály [email protected]

Papp Máténak és Miszlai Lászlónak egyaránt fontos szerep jut majd a vasárnapi mérkőzésen.

Fotó: Bencsik Ádám

A kék-fehérek előtt azzal nyílt meg a kapu a feljutáshoz, hogy a bajnok Végegyháza nem váltotta ki a magasabb szintű licencet, a honi szövetség pedig ilyen helyzetben az ezüst-, illetve bronzérmes együttesek számára idén lehetővé tette a „helyettesítést”. Ha már adódott ez a lehetőség, természetesen élni is szeretnének vele az orosháziak. Nyilván nem könnyíti meg a dolgukat az évad végi nagy hajrá, melynek során fárasztó kupa- és bajnoki döntőt játszottak, az érem másik oldalán viszont az jelenti, hogy ezek a csaták felkészíthették játékosaikat az osztályozó atmoszférájára.

– Sikerült kifrissíteni a csapatot, valamivel könnyebb helyzetben vagyunk, mint az előző héten, hiszen most csak erre a feladatra kell fókuszálnunk. A bajnoki cím elbukásán igyekeztünk túllépni, a keddi edzéstől már pozitívabb volt a légkör. Igyekeztünk feltérképezni az ellenfelet, jó benyomást tett rám a Haladás, ennek ellenére ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a feljutásra. Jó hír, hogy Kasuba és Huszár bevethető állapotba került, és bár meccshiánnyal küzdenek, ettől függetlenül képesek megoldani a rájuk bízott feladatokat – fogalmazott Buza Barnabás edző a meccs kapcsán.

A csapatkapitány, Harangozó Krisztián abban bízik, hogy a rutinjuk sokat segíthet a párharc sikeres megvívásában, amihez a szurkolók segítségét is kérte.

– Annyit sikerült megtudnunk az ellenfélről, hogy fiatal, hajtós gárda, ám ők is „rövid kispaddal” rendelkeznek. Bízunk benne, hogy minél többen buzdítják majd csapatunkat a Mátraiban, és a rutin a mi oldalunkra billenti majd a mérleg nyelvét! – fejtette ki a meccsel kapcsolatos reményeit a cséká.

A kék-fehér együttes tehát készen áll a sorsdöntő párharcra, Tóth-Kása Sándor elnök szerint pedig a menedzsment is alkalmas az osztályváltással járó szintlépésre.

– Tavaly nyáron úgy indultunk neki a bajnokságnak és úgy erősítettünk, hogy az osztályozót elérjük, tehát komolyan is gondoltuk azt. Az infrastruktúra és a háttért erősítendő humánerőforrás adott, az állomány természetesen frissítésre és bővítésre szorul, hiszen idén is a szűkös létszám miatt adódtak a gondjaink. Előzetes tárgyalásokon vagyunk túl az NB III-as szerepvállalást illetően, de én úgy gondolom, hogy nem lesz akadálya a szereplésnek, csak sikeresen vegye a csapat az előttünk álló párharcot – mondta a klub első embere.

Az Orosházi MTK-ULE–Szombathelyi Haladás VSE találkozó 17.30 órakor kezdődik a Mátrai Sándor Stadionban, a játékvezető Nagy Róbert lesz, akinek Márkus Péter és Balla Levente asszisztensek segítik a munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában