Röplabda

2023.05.28. 08:40

Vereséggel kezdtek Pintér Andreáék az EL-ben

A magyar női válogatott négy játszmában vereséget szenvedett az ukrán csapattól az Európa-liga arany divíziójának szombati találkozóján, a csoportkör nyitányán az Érd Arénában.

Forrás: Shutterstock

A magyarok remekül kezdtek, az első játszma megnyerése után a másodikban is volt két szettlabdájuk, de azokat nem tudták kihasználni, a vendégek pedig egy sima és egy nagy csatát hozó játékrésszel megfordították a mérkőzést. A válogatottban a Swietelsky-Békéscsaba játékosai közül a center Pintér Andrea (7 pontot ért el) és a feladó Bagyinka Fanni (2 pont) a kezdőhatosban kapott helyett, de pályára lépett az ütő Glemboczki Zóra (5 pont) is. Az ukrán csapatban szerephez jutott az elmúlt szezont Békéscsabán töltő Viktoriia Olijnyik.

A hazaiak kispadján ezen a találkozón debütált tétmérkőzésen a márciusban kinevezett szövetségi kapitány, az olasz Alessandro Chiappini.
A nemzeti csapat vasárnap, ugyancsak Érden újra összecsap az ukránokkal, a három csoportból a győztesek mellett a legjobb második jut elődöntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában