Golf

2023.05.04. 12:33

Nagy esélyek a csapat Eb-re

Javában tart a golfszezon, futószalagon rendezik a versenyeket.

G. P.

Tar László pirosban balról az első

A békéscsabai szenior versenyző, Tar László az elmúlt hetekben több nemzetközi viadalon tette tiszteletét, formája már a korábbi időszakéra emlékeztet. 

Az Ausztriában megrendezett Lions-Trophy Kickoff-Turnierwochenende elnevezésű nyílt viadalon nehéz pályán, két nagyon jó félprofi versenyző mögött a kétnapos (nem szenior) versenyben gyengébb kezdés után az összesített 3. lett bruttóban. Szeniorliga fordulót rendeztek Linsbergben, ahol a sorozat címvédőjeként az első 10 lyukon profi szintnek megfelelő teljesítményt nyújtott, majd a körülmények romlásával kicsit visszaesett, de így is 2. lett a bruttóban, ami a 12 állomásos versenyben jó kezdésnek számít.

Fürstenfeldben a norvégiai szenior csapat Európa bajnokságra rendeztek kvalifikációs versenyt.

– A tizennyolcadik helyen voltam rangsorolva, de az ötvenesek között, hetven évesen, nagyon jó játékkal a második helyen végeztem és egyelőre az utazó hat fős csapatba simán beférek. Még két kvalifikációs verseny lesz, ezért csak a jó helyezésnek örülhetek. Összességében a fontos kvalifikációs versenyen játszottam a legjobban, és a sok elmaradt előkészületi versenyt figyelembe véve elégedett vagyok
a formámmal, remélem azért majd lesz még jobb is – mondta Tar László, aki hozzátette, hogy a felkészülésében nagy segítséget nyújtott személyi edzője, Gregor Pap Csilla.

Zárásként remek játékkal megnyerte a schönfeldi BEKO Jahresgolfchallenge nyílt fontos kvalifikációs sorozatversenyt (tavalyi is győzött itt). 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában