Labdarúgás

2023.05.17. 10:38

Kötegyánban zajlott az élet

Az elmúlt hétvége sem múlt el felhőtlenül a megyei labdarúgópályákon. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) keddi ülésének esszenciája szerint a Kötegyán–Vésztő megye-hármas derbi volt fókuszban. A határ menti klubnak több okból is a „szőnyeg szélén” kell állnia – derül ki a hivatalos értesítőből.

B. M.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A játékosok közül közel féléves büntetést kapó Oláh Martinnak azért kell vezekelnie, mert egy szabálytalanság megítélése után szemen köpte a mérkőzés játékvezetőjét. Tetézte a rendező klub baját, hogy a meccs végén levonuló sípmestereket több civil személy fogadta labdazáporral a játéktéren. A köpés közel féléves eltiltással járt a magáról megfeledkező játékos esetében, a meccs utáni rendbontás pedig két zárt kapus találkozót vont maga után.

A felnőtteknél ezen felül Kiss Gábort (Csabacsűd) és Maczák Mátét (Csorvás) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzésen lesz kénytelen nélkülözni a csapata. Az utánpótláskorú játékosoknál Habalik Marcellnek (Battonya U17) 2, Marjai Bence Csabának (Battonya U17) és Rácz Balázs Patriknak (Orosháza U15) 1-1 meccset kell kihagynia.

A FEB Kötegyáni FC sportszervezetét 2 soron következő hazai bajnoki mérkőzésen sportszövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezte, illetve a sportesemények nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megtartását rendelte el.

Színes lapok miatt a Kaszaper FC 5000, az Elek USE 5000, a Kötegyán FC 4800 forint pénzbüntetést kapott.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában