Labdarúgás

2023.05.22. 17:13

Kedd a döntők napja lesz a Kórház utcában

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága május 23-án, szerdán rendezi meg a 2022/23. évi kupa küzdelmeinek döntőit. Békéscsabán a Kórház utcai Stadionban egyszerre három sorozat zárul le a nap során. A kislélekszámú települések tornáját a műfüves játéktéren rendezik, a Békés Megyei Kupa, valamint a felvezető Békés Megyei Ifjúsági Kupa résztvevői a center pályán csapnak össze.

B. M.

Fotó: Molnár Balázs

A Békés Megyei Kupa fináléját két megye I. osztályú élcsapat, az Orosházi MTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC 1905 vívja. Mindkét fél négy-négy selejtező fordulót vett sikerrel, hogy eljusson idáig. A játékszabályok szerint döntetlen esetén 2 x 15 perc hosszabbítás következik, amennyiben az sem hoz döntést, úgy a büntetőpontról végzett rúgásokkal kell eldönteni a győztes kilétét.

Előmérkőzés is lesz: a Békés Megyei Ifjúsági Kupában megismétlődik a tavalyi finálé, melyet akkor a Körösladány nyert a Gyomaendrőd ellenében.

Ezzel párhuzamosan a műfüves pályán második alkalommal kerül sor a kislélekszámú települések kispályás tornája négyes döntőjére, melyen a Bélmegyer, a Geszt, a Körösújfalu és a Nagybánhegyes csapata lesz érdekeltek.

A nagy döntő előtt kíváncsiak voltunk a két vezetőedző véleményre, miként látják csapataik kilátásait.

Buza Barnabás (Orosházi MTK-ULE): – Egy nagyon várt döntő előtt állunk. Egyszer már itt lehettünk, akkor nem sikerült a serleget elhódítanunk, de bízunk benne, hogy most ez is összejöhet. Ebben lehet segítségünkre az egyesület utánpótlása, amely ott lesz a lelátókon és buzdítja a csapatot, de a fiatalok mellett sok szurkoló is elkísér bennünket. A tavaly megfogalmazott háromlépcsős tervünk második állomása lesz ez a finálé, hiszen a Magyar Kupa szereplés már összejött. Most ennek a sorozatnak a végére szeretnénk pontot tenni, majd vár még a csapatra egy bajnoki döntő, illetve az NB III-as osztályozó. Nem lesz egyszerű menetelés, hiszen két serleg sorsáról is egy meccs dönt. A kupadöntőn sok újdonságot nem tudunk már mutatni egymásnak, de ha koncentráltak leszünk és tudjuk igazán játszani a saját játékunkat, akkor komoly sanszunk van a győzelemre. Tóth-Kása Sándor elnök úr különösen megérdemelné ezt a sikert, hiszen rengeteget tesz a klub felvirágoztatásáért.

Somogyi János (Szarvasi FC): – Két esztendővel ezelőtt volt szerencsénk megtapasztalni, hogy milyen jó hangulata van a sorozat döntőjének, ezért különösen örülök annak, hogy itt lehetünk. Ez egy ünnepnap a Szarvasi FC életében, biztos vagyok benne, hogy sok szurkolónk és sok utánpótláskorú játékosunk elkíséri a csapatot. Ha ehhez még hozzáadjuk a szép stadiont és remek pályát, illetve a gyönyörű serleget, amiért játszunk, akkor minden adott, hogy egy újabb maradandó élménnyel gazdagodjunk. Köszönjük az MLSZ helyi igazgatóságának, hogy ilyen rangot ad a megyei kupának. Reményeim szerint az első alkalomhoz hasonlóan a trófeával indulhatunk majd haza! Szeretnénk azt a játékot nyújtani, amit az utóbbi fél évben szinte minden mérkőzésen sikerült. Gólra törően és nagy lelkesedéssel játszva mutatkozik esélyünk legyőzni az erős orosházi csapatot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában