Labdarúgás NB II.

2023.05.19. 14:50

Az osztályozó hely eléréséért meccsel vasárnap a Békéscsaba

Minden lényeges kérdés eldől vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó-bajnokságban, ahol a 38., zárófordulót rendezik meg. Az életéért küzdő Békéscsaba 1912 Előre együttese győzelmi kényszerben futballozott legutóbb a Tiszakécske és így fog játszani a már bronzérmes FC Ajka otthonában is.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Für Henrik

A Tiszakécske ellen a hosszabbítás utolsó percében szerzett Albert István győzelmet érő gólja tartotta életben a Békéscsaba 1912 Előre bennmaradási reményeit. A csapat kettőzött erővel készül a bajnokság legnehezebb és legfontosabb összecsapására. Nem lesz egyszerű az osztályozós pozíció lehetőségét jelentő három pontot megszerezni, hiszen a dorogi, magabiztos 3–0-s győzelmével a harmadik helyet egy hete bebiztosító ajkai csapat erős (a békéscsabai mérkőzésen is győzött 1–0-ra) és közönségével együtt ünnepre készül.

A Békéscsabának azonban az egyetlen esélyt a győzelem jelentheti, de garancia még ekkor sincs arra, hogy megragadja a 18., osztályos helyet, hiszen ehhez az szükséges, hogy a most előtte álló Nyíregyháza, vagy Szentlőrinc csapata ne nyerjen.

Afelől nincs kétség, hogy Pásztor József megbízott vezetőedző mindent megtesz azért, hogy kellőképpen feltüzelje játékosait, akik a becsületükért is küzdhetnek majd Ajkán.

Fontos változás a múlt héthez képest, hogy a csapat egyik motorja, a fiatal Czékus Ádám eltiltása lejárt.

A békéscsabaiak szombaton még tartanak egy átmozgató edzést a Kórház utcában, majd elutaznak a mérkőzés helyszínére.

Az ajkai sikercsapat sikeredzője, Jeney Gyula így nyilatkozott a mérkőzés előtt a klub hivatalos honlapján:
– Egy, az életéért küzdő csapattal fogunk játszani – mondta a tréner. – Mivel nekik csak a győzelem az elfogadható, remélem támadó szellemben fognak futballozni, és bízom benne, hogy izgalmas és látványos mérkőzést fogunk játszani. Szeretnénk sikerrel búcsúztatni a szezont.

A 38. forduló módosított műsora. Május 21., vasárnap, 17.00: Gyirmót–MTK Budapest, Haladás–DVTK, Soroksár–Mosonmagyaróvár, Pécs–Dorog. 19.45: ETO FC Győr–Csákvár, Siófok–Kozármisleny, Tiszakécske–Budafok, Ajka–Békéscsaba, Kazincbarcika–Szentlőrinc, Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Az FC Ajka–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés vasárnap 19.45 órakor kezdődik. A játékvezető Derdák Marcell lesz, munkáját Szécsényi István és Máyer Gábor asszisztensek segítik.

– Az Ajka sokkal, de sokkal jobban szerepelt az aktuális bajnokságban, mint a Békéscsaba és így megvan nekik a bronzérem. Én akkor lettem volna elégedett, ha ez fordítva lenne, de ezt már nem lehet visszaforgatni – mondta a klub hivatalos honlapján Pásztor József, a Békéscsaba 1912 Előre megbízott vezetőedzője – Természetesen mindent megpróbálunk megtenni a győzelem érdekében, mert csak úgy lehet esélyünk az osztályozóra, csak ezután lehet gondolkozni azon, hogy mit játszott a Szentlőrinc és a Nyíregyháza?! Az előre történő játékban sokkal jobban kell teljesítenünk, mint az előző mérkőzésen, hiszen az Ajka egy játszó csapat, jól teszik a dolgukat és úgy, ahogy kell. Sokat passzolnak, amit ha ki tudunk védekezni és meg tudunk kontrázni, akkor van esélyünk ellenük. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a csapat mer-e futballozni és tud-e 90-95 percen keresztül koncentrálni? Ha igen, akkor úgy érzem, hogy talán lesz esélyünk, ezért bízom benne, hogy az osztályozós helyekre oda tudunk kerülni, ami már nem csak rajtunk múlik.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában