Atlétika

2023.05.31. 17:01

Baukóék hétről-hétre egyre jobbak

Több dobó Veszprémben, a Szuper és Utánpótlás Liga 1. fordulóján mérte össze az erejét az elmúlt hétvégén.

A szolnoki Tiszavirág Kupán a közelmúltban 61,09 méteres egyéni csúcsot dobott a gerelyhajító békéscsabai Bogdán Annabella, ami idén Európában a 3., a világon a 11. legjobb eredmény volt.

Veszprémben ugyan elmaradt ettől az eredménytől, 56,08 méteres dobása ezúttal a második helyhez volt elegendő. A győzelmet Moravcsik Angéla szerezte meg, aki először szárnyalta túl a 60 méteres határt. Az MTK Budapest versenyzője 60,54 méterrel győzött.

Férfi súlylökésben a Kopp Békéscsabai AC atlétái közül Kovács Róbert 14,34 méterre lökte a vasgolyót, ami a 6. helyet jelentette számára.

Az összevont ifjúsági és junior korosztályban ismét jól teljesített Solticz Kálmán és Szebegyinszki Richárd tanítványa, Baukó Petra, aki diszkoszvetésben 41,37 méteres dobásával győzött, több mint két métert javítva a két héttel ezelőtti teljesítményénél.

Ugyanebben a számban jól ment Csizmazia Áronnak is, aki 49,89 méteres eredményével ezüstérmes lett, Petrához hasonlóan ő is több mint két métert tett rá az előző, a 49. Paulinyi Jenő-emlékversenyen bemutatott dobására.

A Békési DAC dobói közül az ifjúságiaknál 1,5 kilogrammos golyóval lökő Wágner Ádám Bence 42,56 méterrel a mezőny második legjobb lökését mutatta be. Ugyanitt, a klubtárs Kuffer László Koppány 34,19 méterrel 6. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában