Éremhalmozás

2023.04.27. 18:44

Remekeltek a berényi lányok az országos bajnokságon

Három első, egy második és egy szintén nagyon előkelő hatodik helyezést értek el a Mezőberényi Mazsorett Együttes tagjai a napokban megtartott IX. Országos Mazsorett Bajnokságon – tájékoztatott Mezeiné Szegedi Erzsébet, az együttes vezetője.

P. G.

Fotók: Facebook

Mint a részletekről megtudtuk, a megmérettetésnek múlt hétvégén a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont adott helyet. A megnyitó szombaton 8.30-kor látványos bevonulással kezdődött, míg a versengés vasárnap 13 órakor a díjátadóval ér véget, ahol a berényi lányok is több számban érdekeltek voltak. 

A versenyre 22 településről 26 egyesület, illetve körülbelül 500 fiatal érkezett, ahol három tudásszinten, cadet, junior és senior korcsoportban, bot, pompon, akrobatikus bot, zászló, mace és mix kategóriákban, szóló, duó/trió, mini és csapat formációkban nevezhettek a versenyzők.

 Míg „Start” és „Basic” tudásszinten a színvonalas versenyzési lehetőség biztosítása volt a cél, addig a „Master” kategóriában a versenyzők az Európa-bajnokságra való kijutásért, kvalifikációért küzdöttek, hogy júniusban részt vehessenek a szlovéniai EB-n.  A bajnokságon felkészült versenyzők vettek részt, rendkívül színvonalas és ennek megfelelően nagyon szoros versengés zajlott. 

A Mezőberényi Mazsorett Együttes remek eredményeket ért el. A Master szinten, senior korosztályban solo–bot kategóriában Bárdi Regina első helyezést ért, második helyen végzett Fekete Natália, míg Simcsik Orsolya hatodik lett 22 versenyző közül.

Master szinten, senior korosztályban, duó/trió–bot kategóriában a Fekete Barbara–Sántha Dóra– Simcsik Orsolya hármas szintén első helyen végzett.

Master szinten, senior korosztályban, mini-formációban, bot kategóriában a Bárdi Regina-Fekete Natália-Fekete Barbara-Fehér Viktória-Sánta Dóra-Simcsik Orsolya alkotta „SÍVA” csoport az első helyet érdemelte ki.

Különdíjban részesült Bárdi Regina a soló és Fekete Barbara-Sántha Dóra-Simcsik Orsolya trió a kategóriájukban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. A csapatot Szegedi Mária fogta össze csoportvezetőként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában