Labdarúgás

2023.04.13. 11:55

Lépett a többségi tulajdonos: Pásztor József az Előre megbízott vezetőedzője

Fájó vereséget szenvedett szerdán a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapata a Merkantil Bank Liga NB II.-es bajnokságban az alsóházi rivális Aqvital FC Csákvártól és a kieső, 19. helyre esett vissza. A klub többségi tulajdonosa csütörtökön lépésre szánta el magát és az eddigi vezetőedző Brlázs István Gábor helyett a bajnokságból hátralévő utolsó hét mérkőzésre a klublegenda Pásztor Józsefet kérte fel megbízott edzőnek.

G. P.

Pásztor József

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Az elmúlt időszak sikertelenségei, valamint a szerdai Csákvár elleni vereség után az NB II.-es Békéscsaba 1912 Előre többségi tulajdonosa úgy határozott, hogy Pásztor József szakmai tanácsadót kéri fel a megbízott vezetőedzői poszt betöltésére, amit ő el is fogadott.

„A klub úgy érezte, hogy mindenképp szükség van egy új impulzusra annak érdekében, hogy ki tudjuk harcolni a bennmaradást vagy minimálisan az osztályozós pozíciót. A legjobb megoldásnak az tűnt, hogy a Békéscsaba 1912 Előre a jelenlegi szakmai tanácsadót, Pásztor Józsefet helyezi át vezetőedzői pozícióba” – olvasható a klub csütörtökön kiadott közleményében. A stáb többi tagja, így Brlázs István Gábor is marad a szezon végéig és együtt mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a szezonból hátralévő időszakban a Békéscsaba 1912 Előre minél jobban szerepeljen.

Brlázs István Gábort, az Előre korábbi labdarúgóját, az NB III-es csapat vezetőedzőjét 2022. április 19-én nevezték ki a felmentett Schindler Szabolcs helyére akkor még megbízott edzőként az utolsó öt bajnoki mérkőzésre. Hat pontot szerezve végül sikeresen benntartotta a csapatot az NB II.-ben és a 2022–23-as szezonra is megbízást kapott.

A lila-fehérek az őszi szezonban 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 11 vereséggel 17 pontot gyűjtöttek és a 19. helyről rugaszkodtak neki a tavaszi etapnak. Kazincbarcikán sikerült győzelemmel rajtolni, és a Csákvár elleni mérkőzésig a későbbiek során is csak a két élgárdától, az MTK-tól, illetve a Diósgyőrtől szenvedtek vereséget, ám a hat döntetlennel és a tavaszi második Szentlőrinc elleni sikerrel sem tudtak elszakadni a kieső zónától.

A Békéscsaba a tavaszi tizenegy mérkőzésen 12 pontot szerzett (jelenleg 29 egységgel rendelkezik) és a szerdai vereség után visszacsúszott a 19., kieső helyre.

A 69 éves Pásztor József vezetőedzőként máig az Előre legnagyobb sikerét könyvelte el a bajnokságban, amikor csapatával az 1993–94-es szezonban végig versenyben voltak az aranyéremért, végül bronzérmes lett az első osztályban.

Pásztor később többször is visszatért az Előre kispadjára, így 2010-ben, amikor a csapatot benntartotta az NB II.-ben, a következő a 2011–12-es kiírásban pedig a 3. helyre hozta be a csapatot a másodosztály Keleti csoportjában. 2013-ban Dajka László távozása után kérték fel az NB II.-ben megbízott edzőnek. Később szakmai vezetőként, majd az utóbbi években napjainkig szakmai tanácsadóként segítette csapatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában