Labdarúgás NB II.

2023.04.23. 19:23

Megszakadt a csabaiak nyolcmeccses nyeretlenségi sorozata

Pásztor József beugrása után a második mérkőzését megnyerte a kieső zónából menekülni igyekvő Békéscsaba, amely és február 19-e után az ETO FC Győr ellen győzött ismét bajnoki mérkőzésen.

Gajdács Pál

Fotók: Bencsik Ádám

Az első pillanattól fogva a Békéscsaba lépett fel támadólag, futószalagon vezette a támadásokat és a játékrész derekán Czékus Ádám szöglete után a jó helyen álló Fazekas Lóránt fejjel meg is szerezte a csapatnak a vezetést. A gól után is a hazaiak irányítottak és – főleg Futó Zsombor hatalmas bedobásai után – rendre veszélyhelyzet alakult ki a kisalföldi kapu előtt. 

Kapusuk, Ruisz Barnabás sem mindig állt a helyzet magaslatán, gyakran bizonytalankodott. A gól után nem sokkal kettőre növelhette volna előnyét a kieső helyen tanyázó Békéscsaba, ám Lukács kapuralövés helyett passzolni akart, ám így oda lett a helyzet. 

A félidő hajrájában egyre többször merészkedtek előre a győriek és már helyzetekig is eljutottak, ám a szünetig érintetlen maradt Krnács Richárd hálója.

A második félidőben szinte azonnal gólt szerezhetett volna a Győr, de Huszár kihagyta a ziccerét. Hiába cserélt egyszerre három poszton Antonio Munoz, de semmivel sem lett veszélyesebb a csapata, sőt, a szinte mindenhol felbukkanó Czékus Ádám révén a lilák előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek. Semmit nem von le a csabaiak érdeméből, hogy egy öngóllal növelték az előnyüket. 

A gól után sem lankadtak a végig jól játszó csabaiak és teljesen megérdemelten győzte le az ETO FC Győrt és ezzel nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériája szakadt meg. A lila-fehéreknek ezzel életben maradtak a bennmaradási reményei.

Békéscsaba 1912 Előre–ETO FC Győr 2–0 (1–0)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 1040 néző. V.: Kovács J. Z. (Punyi, Nagy V.). Békéscsaba: Krnács – Puskás G., Albert L., Bora, Mikló – Hamed (Zvara, 83.), Kitl M., Futó, Fazekas L. – Czékus (Farkas B., 91.), Lukács R. (Kóródi, 89 Megbízott vezetőedző: Pásztor József. Győr: Ruisz – Deákovits, Fodor F., Keresztes K., Csontos – Tuboly – Borsos F. (Priskin, 58.), Vitális (Vingler, 58.), Kiss Bence (Kiss M., 58.), Lacza (Szendrei, a szünetben) – Huszár M. (Óvári, 68.).  Vezetőedző: Antonio Munoz.

Sárga lap: Bora az 5., Deákovits a 22., Tuboly és Lukács a 39., Óvári a 81., Futó a 85., Priskin a 88. percben.

Szögletarány: 7:5 (4:1)

19. perc: Czékus balról végzett el szögletet, a veszélyesen kapu elé tekeredő labda a jobb kapufánál helyezkedő Fazekast találta tisztán, aki egy lépésről a kapu közepébe fejelt, 1–0.

69. perc: Hamed tálalt a job oldalon felfutó Puskás elé, akinek lövésszerű beadásába rosszul ért bele a visszafutó Fodor, lábáról pedig a jobb alsó sarokba került a labda, 2–0.

Jó: az egész hazai csapat, ill. Tuboly, Borsos F.

Pásztor József: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Győr számára nem volt tétje, mi pedig óriási teherrel játszottunk, hiszen nyolc mérkőzés óta nem nyertünk. Ilyenkor nem úgy működnek a lábak, a fejek. Ma mindenki a maximumot nyújtotta, csúszott-mászott. Azokból a helyzetekből jól jöttünk ki, melyeket korábban gyakoroltunk. Szerencsénk is volt, de az öngólt egy szép támadás előzte meg. Jókor jött ez a győzelem, de a neheze még most jön.

Antonio Munoz: – Nem voltunk elég agresszívak a pontrúgásoknál, pedig tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni. Az első gólt ilyen helyzet után kaptuk, amit a második félidőben egy szerencsétlen találat követett. A következő mérkőzések sem lesznek könnyebbek, hogy pontokat szerezzünk, ahhoz tökéletesíteni kell a játékunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában