Beol podcast

2023.04.17. 10:07

A Beol podcast vendége: Galli Zsolt

A Beol.hu podcast-sorozatában Galli Zsolt békéscsabai vívóedzővel beszélgettünk, aki tavaly decemberben 35 év után intett búcsút a vármegyei székhely vívóműhelyének. A 63 éves szakember februárban megkapta a Hónap utánpótlásedzője-díjat, amit nagy örömmel fogadott.

G. P.

Galli Zsolt megannyi, már békéscsabai színekben is jelentős eredményt elérő vívót nevelt fel, kezdve a későbbi kétszeres világ-, és Európa-bajnok Tóth Hajnalkával, vagy a kadét Európa-bajnok és junior-vb-ezüst-, valamint bronzérmes Bohus Rékával, de a szakember pallérozta a kétszeres kadét-vb-bronzérmes és csapatban kadét Európa-bajnok Petri Renátát, a csapatban kadét Eb-győztes Kazár Dórát, a csapatban kadét Európa-bajnok, U23-as Eb-bronzérmes, egyéniben pedig kadét Eb-ezüstérmes Dékány Kingát, a junior világ és Európa-bajnok Keszthelyi Zsombort, legújabban pedig a háromszoros korosztályos Eb-győzte Gachályi Grétát.

Galli Zsolt beszélt arról, hogy miként lett vívóedző, s arról is, hogy miért döntött úgy, hogy 35 év után elhagyja az Alföld Vívó Akadémiát. Kérdeztük arról is, hogy milyen tapasztalatokat szerzett új állomáshelyén, a Szolnoki Sportiskola-Sportcentrumban. Galli Zsolt elárulta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer még visszatérjen a csabai egyesületbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában