Kézilabda

2023.03.08. 13:47

Van egy dobásod a méhnyakrák megelőzésére

A NEKA elleni szombati élvonalbeli bajnoki mérkőzés előtt a békéscsabai kézilabdás lányok mályvavirágos pólóban melegítenek.

P. B.

Fotó: ENKSE/Facebook

Az NB I.-es Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdacsapatánál nőnap alkalmából virággal köszöntötték a kerettagokat. A lila-fehérek szombaton este 18 órától kulcsfontosságú alsóházi mérkőzésen fogadják a másik újonc balatonboglári NEKA együttesét – a Mályvavirág Alapítvánnyal való közös együttműködésnek köszönhetően nőnap alkalmából a csabai lányok ismét a méhnyakrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet és a meccs előtt az Előrés lányok mályvavirágos pólóban melegítenek.

– Nőnek lenni az egyik legnagyobb kihívás az életben, nőnek lenni maga az élet. Nőnek lenni számtalan szerepet jelent, megfelelni mindenhol…. – fogalmazott az ENKSE közösségi oldalán Giricz Laura csapatkapitány. – A mindennapok zűrzavarában, a rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni milyen értékesek vagyunk, s most, amikor mindenki bennünket nőket ünnepel érdemes saját magunknak is elgondolkodni azon, hogy többet tegyünk magunkért. Sportolóként nagyon fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket, erősítsük magunkat, egészségesen éljünk. Tudjuk azt, hogy csak akkor lehetünk teljes értékűek a pályán, ha odafigyelünk magunkra. Számunkra teljesen természetes a megelőzés. 

– Női sportolóként ezért is döntöttünk úgy 2018-ban a csapattal, hogy a Mályvavirág Alapítvány mellé állunk, és hirdetjük, hogy a megelőzés minden nő számára természetes kell, hogy legyen. A méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt ma már rajtunk múlik, ehhez pedig az éves rendszeres szűrővizsgálat és a védőoltás megfontolása segít hozzá. A kézilabda csapatsport, mi és a stáb mindig itt vagyunk egymásnak, ha valami baj történik. Talán ez a másik kapcsolódási pontunk a Mályvavirág alapítvánnyal, tudjuk milyen értékes, ha van kihez fordulni.

Ahogyan a klub közösségi felületén is fogalmaznak: a Mályvavirág Alapítvány egy olyan szervezet, ahol bárki fesztelenül kérdezhet, segítséget kaphat a Mályvavirágoktól bármilyen méhnyakrákkal, vagy akár petefészekrákkal kapcsolatos kérdésről, kételyről, félelemről, dilemmáról.

– Voltaképpen minden nő Mályvavirág. Kitartó, erős és szép! Csak van, hogy a szirmok megsérülnek és akkor fontos tudni, hogy létezik segítség, hogy van egy szervezet, vannak sorstársak, vannak segítők, akik mind itt állnak mögötte… – hívja fel a figyelmet Tóth Icó, a Mályvavirág alapítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában