Labdarúgás NB II.

2023.03.10. 11:02

Újra hazai pályán játszanak a csabai focisták

Nincs megállás az NB II-es labdarúgó-bajnokságban, vasárnap már a 27. forduló mérkőzéseit rendezik és a Békéscsaba 1912 Előre egy hét után ismét hazai környezetben, a Kórház utcai stadionban játszik, az ellenfél a Magyar Kupa elődöntőjében egyetlen másodosztályú csapatként érdekelt Budafoki MTE.

G. P.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Senkit ne tévesszen meg, hogy a Békéscsaba soros ellenfele csupán a 10. helyet foglalja el a bajnokságban, hiszen nagyszerű sorozatban vannak, két győztes mérkőzésből érkeznek majd Békéscsabára. Vereséget csak két élcsapattól, az MTK-tól (0–1) és a Gyirmóttól (1–2) szenvedtek el, viszont legyőzték a PMFC-t (1–0), a Kazincbarcikát (4–0), a Szentlőrincet (2–1), valamint a Dorogot (1–0) is. A MOL Magyar Kupában pedig a Vasas ellen már a döntőért játszhatnak áprilisban, mivel a nyolc között kiverték az első osztályú Kisvárdát. Tegyük hozzá gyorsan, az Előre is jó passzban van, hiszen tavasszal 9 pontot gyűjtött be, s csak az MTK-tól szenvedett vereséget.

A 34-szeres válogatott játékos, Mátyus János által irányított budafoki együttes a bajnokságban 34 pontot szedett össze, 9 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség a mérlege. A 10. helyen állnak, de a még osztályozós, 18. pozíciót elfoglaló csabai csapatnál csak 8 ponttal szereztek többet.

A csabaiaknak nem túl kedvező a budafokiak elleni mérlege, 9-szer kikaptak és egy döntetlen mellett 5-ször nyertek csak. A lilák utoljára 2018. szeptember 30-án örülhettek sikernek, akkor Viczián Ádám és Szatmári István találatával 2–0-ra győztek Békéscsabán. Az őszi találkozón 1–0-ra nyertek a leendő vendégek.

– Stabil csapata van a Békéscsabának, ezt tavasszal már többször is bizonyította, ráadásul a Viharsarokba tett látogatás sohasem tartozik az ellenfelek kedvencei közé – mondta Mátyus János, a BMTE edzője. – Nekünk viszont csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, valamint arra törekednünk, hogy az utóbbi mérkőzéseken szerzett lendület és a mutatott hozzáállás kitartson. Minden tudásunkra és összpontosításunkra szükségünk lesz vasárnap, semmiképpen nem szeretnénk ugyanis üres kézzel hazatérni Budafokra!

A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozót Nagy Róbert vezeti, két segítőjének Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában