Labdarúgás - NB II.

2023.03.17. 10:59

Nagyot lendíthetne az Előrén egy győzelem

A Békéscsaba 1912 Előre minden soron következő bajnoki mérkőzése előtt leírhatjuk: létfontosságú, ilyen lesz a Credobus Mosonmagyaróvár elleni vasárnap 14 órakor kezdődő Győr-Moson-Sopron vármegyei ütközet is.

A Békéscsaba jelenleg öt pontra helyezkedik el a biztos kiesést jelentő 19. helytől, de ugyanúgy 5 pontra áll a bennmaradást érő 15. pozíciótól is. A tabella 9-15. helyezései között három pont a különbség, így akár egy forduló után is teljesen más lehet a sorrend. A 10. Mosonmagyaróvár sem érezheti magát biztonságban, hiszen 9 győzelem, 6 döntetlen és 12 vereség birtokában 33 pontot gyűjtött, amely egészen biztosan nem elegendő még. A tavasszal 7 mérkőzésen 4 pontot gyűjtő csapatnál március 7-én elköszöntek Horváth Csaba vezetőedzőtől, akitől ideiglenesen Király József szakmai igazgató vette át az irányítást.

A két csapat utolsó egymás elleni két mérkőzését a mosoniak nyerték, ősszel Békéscsabán 1–0-ra, 2018. decemberében pedig 3–0-ra.

– Agresszív, futós kellemetlen stílusban játszó csapat a mosonmagyaróvári, amely sok hosszú labdával operál – jellemezte az ellenfelet a klub honlapján Brlázs Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője. – Rengeteg hiányzónk lesz betegségek és sérülések miatt. Ennek ellenére megpróbáljuk megfelelő számban és minőségben összeállítani a csapatot, hiszen mindenképpen a győzelem megszerzésének reményében utazunk el. Megpróbáljuk majd kihasználni gyengeségeiket és újból megszerezni egy idegenbeli győzelmet.

A csabaiaknál Szabó Csaba keresztszalag szakadást szenvedett a Budafok ellen, rá legalább 8-9 hónapig nem lehet számítani.
A mérkőzést Ducsai József vezeti, két segítője Varga Gábor és Király Zsolt lesz.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában